Stort test: Här är mobilerna med bäst batteritid just nu

Nyheter24:s mobilexpert Mathias Ehrlin listar mobilerna med absolut bäst batteritid just nu!


När vi väljer mobil idag vill vi gärna att den ska vara snygg, ha bra kamera och ha en bra batteritid. Och kanske är det ändå så att batteritiden är viktigast.

Hur vi använder telefoner ändras och vi använder dem allt mer. Hur bra batteritiden är beror mycket på hur mycket och vad du använder telefonen till. Den här listan visar hur bra batteritid olika mobiler har, i testet har mobilerna haft lika ljusstark skärm och använts till huvudsakligen surf.

Vill du se vilka mobiler som användarna är mest intresserade av just nu, kan du kolla in här.

1. Motorola Moto Z Play


Lite överraskande toppar Motorola listan över bäst batteritid med sin Moto Z Play. Vanliga Moto Z är en fantastisk telefon och Play är helt enkelt en version där man gör mobilen lite tjockare så att batteritiden ska bli bättre. Dessutom är inte Moto Z Play så dyr och man får otroligt mycket telefon för pengarna.

Läs mer här.

2. Samsung Galaxy A3 (2017)

Samsungs nya mindre mobil har tack vare en smart konstruktion en oerhört bra batteritid. Detta trotts att mobilen är liten och har ett ganska litet batteri. Dessutom är Galaxy A3 (2017) en mobil som är vattentät, har en riktigt bra skärm och design, även fast den är lite billigare. Vill du läsa hela testet gör du det här.

Läs mer här.

3. Samsung Galaxy A5 (2017)

A5 är precis som A3 en väldigt bra telefon som är lite billigare än Samsungs premiumtelefoner. Ändå är det en riktigt bra telefon och har större skärm, mer minne, bättre kamera och större batteri än A3. Selfiekameran är på hela 16 megapixlar. Trots det är den inte så mycket dyrare än A3. Dessutom är det en mobil som du får en riktigt bra batteritid i.

Läs mer här.

4. Samsung Galaxy S8 +

Årets topptelefon när det gäller Android är Samsungs nya S8+. Den har inte lyckats med att knipa förstaplatsen, men inte långt ifrån. Den här mobilen är oerhört dyr, men här får man allt man kan tänka sig. S8+ har faktiskt inte ett så jättestort batteri, detta tack vare skandalen med Note 7. Trots det har Samsung lyckats få till en riktigt bra batteritid. Den är dessutom vattentät och har den kanske bästa kameran vi någonsin sett i en telefon.

Läs mer här.

5. Huawei Mate 9 pro

Vill du ha en mobil med kurvad skärm utan att köpa en Samsung, då får du titta närmare på Mate 9 pro. Det är en mobil som är riktigt stor, har dubbla kameror och inte minst, ett riktigt stort batteri. Vill man ha en absolut topptelefon är dessutom Mate 9 pro någon tusenlapp billigare än sina konkurrenter, men tyvärr är den inte vattentät.

Läs mer här.

6. Apple iPhone 6S plus

Apples förra toppmodell är fortfarande en riktigt bra mobil, som dessutom sjunkit lite i pris på sistone. För att vara en så dyr mobil är det kanske lite konstigt att den inte har den bästa kameran och inte är vattentät, men den är fortfarande väldigt bra. Att Apple dessutom lyckats få batteritiden att bli så bra är dessutom ett stort plus. Tänk bara på att mobilen är väldigt stor.

Läs mer här.

7. Apple iPhone 7 plus

Uppföljaren till 6S har fått en bättre kamera, blivit vattentät och dessutom fått bättre högtalare. Men batteritiden har inte enligt det här testet blivit bättre, men det är riktigt nära. Den är även några tusenlappar dyrare än 6S plus, men vill du ha en iPhone med en riktigt bra kamera kan det vara värt. Tänk bara på att den saknar hörlursuttag.

Läs mer här.

8. Samsung Galaxy S7 edge

Förra årets toppmodell från Samsung klarar sig bra i batteritestet, även om den inte är lika bra som de allra nyaste modellerna. S7 edge har även sjunkit i pris en hel del och numera får man en riktigt bra mobil för pengarna. Den har en av de bästa skärmarna på marknaden och även kameran är riktigt bra. Vi får heller inte glömma att den är vattentät.

Läs mer här.

9. Huawei P9 lite

P9 lite är en mobil som kom förra året från Huawei. Mobilen är en av de billigare mobilerna här på listan, men trots priset är den begåvad med en full-HD skärm, en 13 megapixelkamera och ett riktigt stort batteri. Dessutom har den en fingeravtryckssensor på baksidan vilket är väldigt ovanligt för det här priset. Att den har en riktigt bra batteritid är dessutom ingen nackdel.

Läs mer här.

10. Samsung Galaxy A5 (2016)

Det här är mobilen för dig som vill ha en snygg mobil som inte kostar skjortan, och som har en riktigt bra batteritid. Galaxy A5 (2016) har visserligen en del nackdelar som exempelvis ett lite snålt minne, men här finns det tusenlappar att spara. Tänk bara på att mobilen håller på att fasas ut, så vill du köpa den får du passa på nu.

Läs mer här.

11. Apple iPhone SE

IPhone SE är den enda mobilen på marknaden som fortfarande är ganska liten. Det är i princip en gammal iPhone med moderna saker under skalet. En liten skärm är det många som uppskattar med telefonen, så även en bra batteritid. Och med en så liten skärm som iPhone SE har är det inte konstigt att batteritiden blivit så bra. Just nu är iPhone SE den billigaste Appleluren som finns att köpa!

Läs mer här.

12. Sony Xperia X Compact

Är du ute efter en modern Androidmobil som är i det mindre slaget? Då är Xperia X Compact onekligen mobilen för dig. Förutom att den har en av de bästa kamerorna som någonsin suttit i en Sonymobil har den även en utmärkt batteritid. Detta är tack vare en kombination mellan en mindre skärm och ett kraftfullt batteri.

Läs mer här.

13. Huawei P10

Detta är en modern mobil från Huawei. P10 har bland det senaste när det gäller design och är riktigt snygg. På baksidan sitter två kameror, en på 20 megapixlar och en på 12. När du tar en bild tar mobilen hjälp av båda kamerorna för att få ett bättre resultat. Är du sugen på en P10 så är den även lite billigare än de absolut dyraste mobilerna. Att den har en bra batteritid är förstås även det riktigt bra.

Läs mer här.

14. Samsung Galaxy S8

Det är inte konstigt att S8+ placerar sig lite före den vanliga S8. En större mobil har plats för ett större batteri, men den vanliga Galaxy S8 är inte så dålig den heller. Den har lika bra kamera som S8+, en lika bra skärm och är lika snabb. Skillnaderna är framför allt att den är något billigare, har en lite mindre skärm och en något sämre batteritid, som fortfarande är bra.

Läs mer här.

15. HTC U Ultra

Det var kanske länge sen vi hörde om HTC, men de har faktiskt en mobil som precis kvalar in på listan. HTC U Ultra är en mobil som du kan köpa i de flesta svenska mobilbutiker, den kostar cirka 8000 kronor. Mobilen har det mesta som man väntar sig av en mobil som kostar så här mycket, men har en liten nackdel, den saknar hörlursuttag. Klarar du dig utan uttaget så har du i alla fall en telefon med riktigt bra batteritid.

Läs mer här.

--

Här kan du se vilka mobiler som är allra hetast just nu.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/