Lek med LEGO i sommar – här är 10 galet avancerade modeller

Vi lever i fantastiska tider! Nu kan vem som helst, oavsett ålder, leka med LEGO. Det värsta som kan hända är att man ses som lite nördig.


LEGO har varit stort länge, men senaste åren har det fått ett gigantiskt genomslag även bland vuxna. Från att det sågs som bara en leksak för barn är det nu något som även vuxna kan underhålla sig med. Det är inte konstigare att köpa en LEGO-modell av Millennium Falcon från Star Wars än det är att köpa ett Playstation 4.

Och det tänker vi så klart fira med att tipsa om 10 riktigt roliga och riktigt avancerade modeller du borde kolla in!

1. Millennium Falcon från Starwars

Tänk dig att ha en egen LEGO-modell av Millennium Falcon från Star Wars stående hemma. Folk kommer garanterat bli imponerade, speciellt med tanke på att modellen består av drygt 1 300 bitar!

Du hittar den billigast (nåja...) här.

2. En fullt fungerande Mercedes-Benz-lastbil!

Teknik-LEGO var kul redan för 15 år sedan, men sedan dess har det hänt en hel del, och datorerna som följer med och som styr hela maskinen har blivit bra mycket mer avancerade med åren.

Kolla in här om du vågar ge dig på den här värstingen.

3. En sjukt detaljerad kopia av Apollo Saturn V!

LEGOS senaste projekt kallas Ideas, och bygger helt enkelt på att riktigt nördiga LEGO-fans får designa sina egna modeller. Därefter sker en omröstning online, och om tillräckligt många vill att modellen ska bli verklighet fixar LEGO det. Den ohotat mest populära modellen just nu är Nasa-raketen Apollo Saturn V.

De som har testat att bygga den här säger att det tar sin lilla tid, men att resultatet blir väldigt imponerande och stabilt.

Här hittar du den billigast.

4. En VW-buss!

Om man gillar Volkswagenbussar det minsta kan det vara kul att bygga ihop det här mästerverket. Inte nog med att den är sjukt snygg på utsidan, den är dessutom minst lika smart designad på insidan!

Här hittar du den billigast.

5. Eller varför inte en VW-bubbla?

När du är klar med VW-bussen kan du fortsätta med att bygga en Volkswagen-bubbla istället. Den här klassiska bilen gör sig nämligen minst lika bra som LEGO-modell!

Kolla in här för att läsa mer och hitta bästa pris på den.

6. Den gula ubåten från Beatles Yellow Submarine!

Det här är en av listans enklaste modeller, och består bara av 553 bitar, men den är också en av de absolut coolaste. Speciellt om man gillar Beatles eller i alla fall låten Yellow Submarine.

Här finns den att köpa till riktigt bra pris.

7. En Porche 911 i teknik-LEGO!

Här är ytterligare en cool teknik-LEGO-modell, men den här gången av en Porche 911. Det coolaste med den här är att det till och med är möjligt att bygga den så att den blir radiostyrd, men då får man improvisera lite eller leta upp en bra guide på Youtube.

Här hittar du bästa pris på en av listans dyraste modeller.

8. En hundkoja!

Hundkojan är en minst lika klassisk bil som de andra på listan, och den här modellen är dessutom sjukt detaljerad och välbyggd. Ett perfekt projekt att ge sig på i sommar, helt enkelt!

Här hittar du den med en helt rimlig prislapp.

9. Eller varför inte bygga en LEGO-kopia av Operahuset i Sydney i sommar?

Operahuset i Sydney är det näst fetaste projektet på hela listan, och LEGO själva bedömer den som ett bygge på expertnivå. Som tur är följer det med väldigt tydliga instruktioner, så även om det tar längre tid att bygga den, behöver det inte vara mer avancerat än någon av de andra modellerna.

Men större betyder dyrare, så plånboken får sig en ordentlig törn om du bestämmer dig för att köpa den här. Här kan du i alla fall hitta den billigast.

10. Sist men definitivt inte minst; Big Ben!

Om inget annat duger, och om du verkligen vill ge dig på ett riktigt värstingbygge finns det bara ett alternativ: Big Ben. Modellen består av hela 4 163 bitar och kommer ta dig ett bra tag att bygga ihop, men tänk tillfredsställelsen när du har lyckats med ett sånt monsterprojekt. Det kommer garanterat imponera på både vänner och familj.

Kolla in här för att hitta bästa pris på den.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!