Back to school – 19 saker för att pimpa ditt studentrum

Många bor i studentrum under sin studietid – ett litet och trångt rum utan personlighet. Vi vet hur du kan få det hemtrevligt.


Trots att den lilla lyan ska fungera som matplats, sovrum, vardagsrum och arbetsrum så är ju sanningen den att det faktiskt bara är ett rum. Har du tur så har du en liten kokvrå.

Du kan komma riktigt långt med smarta förvaringlösningar eller genom att bara använda ett bord som både skriv- och matbord till exempel. Det viktigaste av allt är att du känner dig hemma och kan slappna av i ditt eget rum – att det är mysigt helt enkelt, och det är lätt att åstadkomma till ett billigt pris. Här är våra tips för att pimpa studentrummet. 

1. Kontinentalsäng

För en bra studietid krävs bra sömn – i en skön säng. Hur ska du annars orka med tentor, prov eller föreläsningar om du inte vaknar upp utvilad?

Den här kontinentalsängen finns i flera olika storlekar, om du har ett litet studentrum är den minsta modellen att rekommendera. De har också förvaring, vilket är supersmart för den som har ont om plats. Kolla in sängarna här – finns i flera olika färger. Det bästa av allt är att de är riktigt billiga för att vara en skön kontinentalsäng!

2. Fällbord för att spara plats

Perfekt som både arbetsplats och matbord – går att fälla upp eller ner vid behov. Det här bordet finns även i vitt – du hittar det billigast här.

3. Förvara skorna på väggen

Här är en praktisk skohållare att fästa på väggen, ytter- eller garderobsdörren. Vart som helst egentligen! Det kommer med tejp när du beställer och skohållaren finns i flera olika färger. Du hittar dem billigt här.

4. Mer plats i garderoben

Att förvara smart i hemmet är så mycket roligare än vad man först kan tro. Plats är något man alltid behöver! Speciellt för kläder. 

Du får plats med fem galgar på samma plats som du i vanliga fall skulle hänga en. Här hittar du dem

5. Förvara handväskor

Även skolväskor måste få plats någonstans. Med den här förvaringslösningen kan du dessutom ta med dem på resan utan att de blir smutsiga eller repiga, om du pendlar hem till familjen tillexempel och vill ha med dem av någon anledning.

Ordinarie pris är närmare 400 spänn – men du kan få dem för 159 kronor här

6. Trådkorg

Om du har tillåtelse så bör du satsa på att utnyttja väggytorna. Här är en trådkorg från Ellos – för 499 kronor. Grymt sätt att förvara saker i, böcker tillexempel eller andra smågrejer, men samtidigt kunna hänga saker på krokarna under.

7. Ljudisolera med gardiner

Här är ett par mörkläggningsgardiner från Ellos – de stänger inte bara ute ljuset, utan hjälper dig också att hålla ljudnivån nere. Grymt bra för en trött student som behöver koncentrera sig eller sova.

Gardinerna blir dina från ett pris på 149 kronor. Finns i flera fräscha färger.

8. Ljusslingor

Fungerar bra att ha i en vas eller liknande, om man inte vill ha dem hängandes. Du hittar dem här – finns i flera olika färger. Det är en sådan enkel grej, men blir sjukt fint! Prova ha dem över gardinstänger eller hyllor.

Det här är en detalj som bidrar med både ljus och myskänsla. Här hittar du slingan med glödlampor billigast.

9. Spegel med förvaring

En spegel är en sådan detalj som inte tar så mycket plats – men visst blir det mycket bättre när det till och med finns förvaring bakom den? Den här spegeln sätter du upp på väggen. Du hittar den här.

10. Armeringsnät

En riktigt populär inredningsdetalj – det här nätet kommer från Lagerhaus och blir ditt för 149 kronor. Snyggt sätt att hänga upp viktiga grejer till exempel.

11. Sällskapsspel 

Spel är riktigt roligt – och du kommer lät styra den bästa förfesten med ett sällskapsspel. Perfekt för vinkvällar med vänner eller fredagsmyset.

Här hittar du fartfyllda Med Andra Ord, och här hittar du Bezzerwizzer som sätter hjärnan på prov. 

12. Lightbox

Gör ditt studentrum mer personligt med en lightbox – och bestäm själv vad du vill ska stå på den. Du hittar en här från Ellos – för bara 199 kronor.

13. Tuffa till det

För bara en hundralapp får du en riktigt cool vas från Bloomingville. Hur snygg som helst, även utan blomma! Du hittar dem här.

14. Mattor

Mattor är ett enkelt sätt att höja mysfaktorn – här är en matta från Ellos. Du hittar den här för 799 kronor.

15. Kakeldekor

Pimpa kaklet, om du har något. Lagerhaus har kakeldekor i trendigt marmor eller det här mönstret. Det kommer genast kännas mycket lyxigare! Bara 79 kronor.

16. Konstgjorda växter

Om du har en tendens att råkas glömma att vattna växterna – så är fejkväxter något för dig. Det är minst lika snyggt som riktiga! Här hittar du en från Lagerhaus för en hundring.

17. Högtalare med bluetooth

Om du bor i en studentkorridor är risken ganska stor att du kommer höra dina grannars musik – välj istället att lyssna på din egna musik i den kraftfulla JBL Charge-högtalaren. Den är bärbar och ansluts med bluetooth. Låt inte storleken göra dig skeptisk, för den är riktigt bra och kan lätt överrösta grannara. Du hittar den här.

18. Ljusstake

Ingenting sitter stämningen som tända ljus. Grymt för att lysa upp höstmörkret. Den här ljusstaken heter Andromeda och blir din för 199 kronor hos Lagerhaus.

19. Roligare badrum

Om du har lyxen med eget badrum så är det ju klart att du ska göra det så personligt som möjligt. Vad sägs som ett duschdraperi i grönt marmor till exempel? 

Du hittar båda draperierna hos Ellos. Här finns marmordraperiet för 199 kronor, och här finns det vita med mönster för 625 kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!