Måndag 6 Dec
Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

14 perfekta studentpresenter att önska sig eller ge bort

Presenter till den som tar studenten
Saker till hemmet är en riktigt bra present till den som tar studenten. Porslin från Rörstrand eller Mateus, gjutjärnsgryta från Le Creuset eller en snygg klocka?. Foto:

Nu närmar sig studenttiderna och därför har vi samlat ihop 14 tips på riktigt fina studentpresenter!

Läs mer

Tar du studenten i sommar och funderar på vad du ska önska dig? Eller är du på jakt efter en present till en student? Då borde du spana in den här listan!

1. Porslin från Mateus eller Rörstrand

Efter studenten är det för många dags att flytta hemifrån, så varför inte ge bort något till det första boendet?

Mateus vackra porslin är det många som tycker om. Tallrikarna ovan är ur serien Bubbles och finns i flera olika färger. Du hittar dem här.

Även Rörstrands Mon Amie och Ostindia är två klassiska och fina porslinsserier.

2. Actionkamera från GoPro

Efter studenten är det många som ger sig ut på äventyr – allt från backpackerresor till säsongsliv i Alperna. Då är en GoPro-kamera det perfekta sättet att dokumentera resan! Här hittar du GoPro Hero 8 för 3 890 kronor.

3. En klocka

En snygg klocka är en riktigt bra present.

För honom

Klockan till vänster kommer från Seiko och du hittar den här. Den högra klockan kommer från Timex och finns här.

För henne

Den guldfärgade klockan från Mockberg hittar du här och CHPO-klockan köper du till bra pris här.

4. Väska

Man vill gärna ge bort något som håller en lång tid framöver och en fin väska av bra kvalitet är just en sådan present.

Den här datorväskan i skinn kommer från Tiger of Sweden och du hittar den här.

Den här snygga axelbandsväskan är från Michael Kors och kostar 2 399 kronor. Här hittar du den.

5. Kaffebryggare från Moccamaster

En annan grej som är bra att ge till den som snart flyttar hemifrån är självklart en kaffebryggare. Denna populära Moccamastern hittar du här.

6. Dator

Här har vi en lyxig studentpresent – en MacBook Air. Perfekt för studenten som ska börja plugga till hösten! Finns i flera färger. Du hittar den för 12 990 kronor här.

7. Instax Polaroidkamera

En polaroidkamera är en rolig present och denna från Fujifilm är även riktigt snygg och finns i många olika färger. Du hittar kameran här.

8. Trådlösa hörlurar

Till den som gillar musik är ett par hörlurar en bra grej att ge bort. Dessa trådlösa från Beats by Dre har fått fina recensioner! Du hittar dem här i flera färger.

9. Fina glas

Dessa stilrena och klassiska vinglas kommer från Orrefors och fungerar både för vitt och rött vin. Här köper du ett fyrpack för 599 kronor.

Även dessa glas från Iittala är superfina och passar både till bubbel, drinkar och desserter. Du får två stycken för 338 kronor här.

10. Lyxiga solglasögon

Ett par snygga solglasögon är ju perfekt till sommaren och här är två lite tjusigare modeller.

För honom

Ray-Bans klassiska modell Clubmaster finns i flera olika färger på både glas och bågar. Du hittar dem för 1 649 kronor här. Ännu fler solglasögon från Ray-Ban hittar du här.

För henne

Corlins solglasögon är riktigt fina, här i modellen Messina. Du hittar dem för 699 kronor hos Åhléns här. Finns även i två andra färger här.

11. Gjutjärnsgryta

Saker till hemmet är som sagt en riktigt bra studentpresent. Denna gryta kommer från det kända franska märket Le Creuset och har livstidsgaranti. Här finns den i flera färger och storlekar hos Cervera.

12. Sportklocka

Till den träningsintresserade är den här grymma sportklockan från Garmin en fin present! Den är stilrent designad och hjälper till att hålla koll på allt kring träningen. Här hittar du den!

13. En spelkonsol

När skolan är slut har man ju nästan all tid i världen till att spela! Kanske inte riktigt, men oavsett vad så är Nintendo Switch en väldigt rolig present och den mest populära spelkonsolen just nu. Du hittar den hos Webbhallen här.

14. Google Home

Att ha en röstassistent i hemmet är det senaste! Med högtalaren Google Home kan du styra musik, teve och annat bara genom din röst. Dessutom kan använda den som ditt egna lilla Google och ställa frågor om allt möjligt.  

Här hittar du Google Home för 1 149 kronor och här hittar du Google Home Mini som kostar 579 kronor.

Mer: 20 grymma upplevelser – att ge i studentpresent