Paula's Choice, Klairs Black Sugar Facial Polish, Pixi Glow Mud Cleanser, The Ordinary Lactic Acid
Fixa glowet med syra!

Bästa exfolierande produkterna 2019 – allt om syror och peeling

Toners, rengöringar och ansiktsmasker – det finns många sätt att exfoliera huden på och det har blivit ett självklart steg i hudvårdsrutinen. Exfoliering tar bort gamla hudceller, motverkar orenheter och ger en jämnare hy med lyster.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det finns tre typer av exfoliering: mekanisk peeling som exfolierar genom små korn, enzympeeling och syrapeeling

Enzympeeling innehåller ofta enzymer från frukter och är en mild peeling som passar känslig hy. 

När det kommer till syra finns det olika sorter. 
AHA-syror finns i varierande styrka och är bra för att behandla ojämn hy, pigmenteringar och rynkor.
BHA-syra (salicylsyra) passar en acnebenägen hy eftersom den är anti-inflammatorisk och löser upp fett i porerna. 
PHA-syror är de mildaste av syrorna och binder fukt samtidigt som de exfolierar huden. 

Syraprodukter gör hyn känsligare, så glöm inte att alltid använda solskydd!

1. Paula's Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant

Denna exfoliering från Paula's Choice har blivit en riktig kultprodukt. Den exfolierar både på hudens yta och inuti porerna och passar därför perfekt för den som lätt får pormaskar och orenheter. Du hittar den här för .

2. The Ordinary Lactic Acid 10% + HA 2%

The Ordinary har fått en trogen följarskara tack vare sina väldigt prisvärda men effektiva produkter. Denna innehåller AHA-syran mjölksyra och återfuktande hyaluronsyra. Den kostar bara  här.

3. Maria Åkerberg Papaya Peeling

Den här ekologiska enzympeelingen exfolierar med papayaextrakt och passar även den känsligaste hyn. Du kan köpa den för  här.

4. Pixi Glow Mud Cleanser

Använd denna rengöring efter att du tagit bort sminket för att verkligen rengöra på djupet. Den innehåller glykolsyra som ger en varsam exfoliering och lera som drar ut orenheter. Du hittar den här för .

5. Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Många älskar produkterna från Exuviance. Denna är trippelverkande; den innehåller både AHA-syra, papayaenzym och mikrokristaller. Ett säkert kort för lyster och klar hy! Du hittar den för .

6. Dermalogica Daily Microfoliant

Denna klassiker är ett risbaserat enzympulver som aktiveras vid kontakt med vatten. Den exfolierar bort gamla hudceller och ger hyn lyster och jämnhet. Det bästa priset hittar du här.

7. REN Glycolactic Radiance Renewal Mask 

Den här masken har fått riktigt bra recensioner! Den innehåller bland annat mjölksyra och glykolsyra och är perfekt för att ge hyn lyster och lösa upp orenheter eller tilltäppta porer. Den finns att köpa här för .

8. Exuviance Skin Rise Bionic Tonic

Dessa smarta pads är perfekta att använda på morgonen för att preppa huden. De innehåller fuktgivande PHA-syra och antioxidanter som skyddar mot fria radikaler. Här hittar du padsen för . 

9. Klairs Gentle Black Sugar Facial Polish

Denna veganska peeling från koreanska Klairs skrubbar bort döda hudceller med svart socker samtidigt som den återfuktar torra partier. Du hittar den till bäst pris här.

10. Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask

Många har denna mask som favorit! Den innehåller pumpaenzym och AHA-syra som gör hyn jämnare och klarare och c-vitamin som är en riktig lysterbomb. Du hittar den till bäst pris här – .

11. Lumene Valo Nordic-C Peeling Mask

Huden älskar c-vitamin eftersom det stärker kollagenet, förbättrar hudtonen och ger grymt glow. Denna mask innehåller förutom c-vitamin även glykol- och mjölksyra som exfolierar. Spana in den för bara  här.

12. Estelle & Thild BioTreat Instant Enzyme Peel

Den här veganska och ekologiska peelingen från svenska Estelle & Thild exfolierar med enzymer från granatäpple. Den löser upp pormaskar och ger lyster till huden. Du hittar den här för .

13. Paula's Choice Resist Daily Pore-refining Treatment 2% BHA

Den här leave-on-exfolieringen är porsammandragande och löser upp orenheter i porerna. Perfekt för den som har pormaskar eller stora porer! Den blir din för . 

Se även: 16 ekologiska skönhetsprodukter du borde ha i badrumsskåpet

13 produkter som räddar din torra hy – under 200 kronor

--

Artikeln presenteras i samarbete med Prisjakt.nu!

Prisjakt.nu är Sveriges ledande sajt för prisjämförelser. Hos Prisjakt kan du hitta bästa pris på tiotusentals produkter!

Du kan också använda deras bevakningstjänst för att hålla koll på när saker du vill köpa går ner i pris eller är på rea.

/
/