Havet, par i pool med drink, palmer.
Njut av dagar i vackra Mallorca! Tapas, sangria, shopping och avslappning.

Palma de Mallorca – Stor guide med de bästa hotellen 2019

Mallorca är en semesterkärlek vi aldrig kommer över. Vi har listat de perfekta hotellen för par, kompisgänget samt de familjevänliga. Vi guidar er även till de bästa restaurangerna.


Svenskarnas favorit Mallorca har gjort ett riktigt ansiktslyft. Ön är inte längre ett spritdränkt resmål med massturism utan har blivit en chic tillflyktsort. Gamla ölkrogar har gjorts om till moderna barer, fula betongkomplex har bytts ut mot läckra boutiquehotell och stjärnarkitekten Philippe Starck har snyggat till marinan Port Adriano.

I dag kallas huvudstaden Palma de Mallorca för ett Barcelona i miniformat – en stad omgiven av hav med förstklassig shopping och ett hippt utelivDe klassiska sevärdheterna ligger i centrum och gamla stan, medan det ”nya Mallorca” främst hittas i restaurangdistriktet Sa Llonja, trendkänsliga Santa Catalina samt i hamnen Portixol. 

Romantiskt

1. Nautic Hotel & Spa

Hotel Nautic ligger i centrala Mallorca och är känt för sin gästvänlighet samt fräscha rum. Du har utsikt över hela hamnen med båtar, de har pool med bar samt tillgång till spa. En natt för två på hotellet kostar strax under 2 000 kronor här.

Några hundra meter bort ligger "La Taberna" där du kan njuta av tapas och goda viner. Runt hörnet ligger baren "Phönix" som serverar semesterns härligaste drinkar. 

2. Boutique Hotel Can Alomar

Det 5-stjärniga hotellet är beläget mitt i Palma de Mallorca och är väldigt romantiskt inrett. Det passar perfekt för paret som vill ha nära till både stad och strand. Hotellet har även en egen pool samt restaurang. En natt tillsammans med din partner kostar runt 1 800 kronor här.

Missa inte att besöka "BAR ABACO" som ligger precis intill, för magiska drinkar och mysig atmosfär. Samt restaurang "Mar de Nudos" som är känd för sin mat. 

3. Hotel Saratoga

Ett prisvärt boende för dig och din partner centralt i Palma de Mallorca. De har en pool med bar på taket, gym samt två restauranger med barer och utsikten sträcker sig över hela hamnen. Här finns boende för två runt 1 000 kronor per natt.

På samma gata ligger den Italienska restaurangen "PICCO" som ni inte får missa. Gör även ett besök på den veganska restaurangen "Ziva to go".

Familjevänligt

4. PortBlue Club Pollentia Resort 

Ett väldigt populärt hotell med 4:a stjärnor. Passar perfekt för barnfamiljen eller paret som söker en lugnare vistelse i Spanien. Det är beläget i norra Spanien intill havet. Hotellet har tre olika restauranger att välja mellan, samt samt fyra utomhuspooler. En dröm för en barnfamilj.

Det finns även tillgång till barnpassning för paret som är sugna på lite egentid. Läs mer om hotellet här! En natt för två vuxna och två barn kostar runt 1 500 kronor. 

5. Fil Suites Turismo de Interior

Centralt och nybyggt hotell som passar perfekt för familjer som reser med barn. Stora rymliga rum med all bekvämlighet som önskas. Det ligger nära både strand, shoppinggator och restauranger. En natt med familjen kostar runt 1 000 kronor här.

Några minuters promenad bort ligger glassbaren "Ice Wave Palma" som barnen kommer älska. Besök även den populära lunchrestaurangen "La Juanita Cuina Fresca" som serverar tapas, som ligger nära hotellet.

Lyx

6. Cap Rocat 5 stjärnor

Ett av de mest omtalade hotellen på Mallorca är Cap Rocat med sina fem stjärnor. Rummen är insprängda i bergen och du kommer garanterat njuta av soledgången varje kväll på din terass. 

Det finns en privat strand, två restauranger utomhuspool, gym och egentligen allt du behöver för att koppla en av vecka. En natt här tillsammans med din partner kostar runt 4 500 kronor.

7. Sant Francesc Hotel Singular

Spa, pool på taket, gym, terass samt restaurang. Hotellet har allt man vill ha på sin semester och den trendiga inredningen gör att man aldrig vill åka hem. Det ligger centralt nära både shopping, strand och restauranger. Pris per natt för två personer ligger runt 2 000 kronor.

Nära hotellet ligger restaurangen "Las Olas Bistro" som bjuder på en mysig atmosfär. Några kvarter bort ligger även "La Despensa del Barón" som är en lyxig restaurang som ni inte får missa. 

Budget

8. Hotel Costa Mediterraneo

Är du och ditt gäng sugna att dra till Spanien i vår och festa så har vi hittat hotellet för er.  Hotellet har pool, två barer samt restaurang. Ett rum för två en natt kostar runt 300 kronor här. 

Ett kvarter bort ligger "Disco Pub Nivel 3" där ni kan hänga i baren och spela biljard. "ZOO Bar" ligger också nära där ni kan spendera kvällen.

9. Hostal Mar del Plata

Bo på populära Hostal Mar del Plata en vecka! Du får helt klart mycket för pengarna då det finns en terass med bar, nära till stranden och Palmas alla uteställen. Boka en vecka med vännerna, ett rum kostar från 370 kronor här.

Ni får inte missa den populära sushi-restaurangen "Kua Sushi Arenal" som ligger precis intill. Vill ni någon kväll besöka en härlig restaurang borde ni testa "Restaurante Bar Andaluz".

Uteliv: Missa inte heller att besöka Puro Beach på dagen, hyr en lyxig solstol och låt drinkarna flöda. På natten är det Soul Train Mallorca, New Millenium eller Social Club Mallorca som gäller. Abaco är absolut värt ett besök, baren är dold bakom en port och när man kommer in möts du av en magiskt atmosfär. 

Restauranger: Ritzi, en Italiensk restaurang med omtalade pastarätter. El Neo, en tapas-restaurang  med tillhörande bar med magiska drinkar. Ombu, modern tapas med höga betyg. 

Mallorca är helt klart en perfekt semesterort både för par, festresan och familjen. För att hitta fler Hotell som passar er gå in här på Hotels.com och boka nästa resa att längta till! 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!