Stockholm
KOMMERSIELL SEKTION. Artiklarna innehåller annonslänkar.

Akne eller rodnad? Här är hudvården som dämpar och sminket som döljer

Har du problem med akne? Här är produkterna för dig.
Röd och irriterad hy. Här är produkterna som dämpar rosacea, motverkar rodnad och förebygger akne. Foto: Unsplash

Visst är det jobbigt när man inte känner sig bekväm på grund av akne eller rodnande hud? Du är inte ensam. Vi listar de mest effektiva produkterna för att förebygga problemen!


Läs mer

Det kan vara jobbigt att ha problem med akne, rodnad, rosacea, pigmentfläckar, synliga blodkärl, akneärr och en hy som ofta blossar upp i en rödlätt ton. Problemen är många och vanliga. Vi har därför listat den mest effektiva hudvården för att lugna irriterad hud och sminket du ska satsa på för att täcka problemområden.


Hudvård som förebygger akne

1. Förebyggande rengöring

Rengöring är verkligen A och O när det kommer till hudvård. Denna löddrande gel rengör på djupet. Förhindrar uppkomsten av blemmor och avlägsna döda hudceller.


2. Motverka orenheter

Vår favorit! Milt exfolierande serum som driver ut orenheter och jämnar ut huden.


3. Läker huden efter akne

Efter en jobbig period med mycket akne behöver huden tid att återhämta sig. Denna läkande kräm är bakterihämmande och har en utjämnande effekt på huden. Dermatologiskt testad.Hudvård som tonar ned rodnad

1. Tillför fukt

Det är viktigt att tillföra massor av fukt till känslig och rodnad hud. Den här dagkrämen balanserar hudens fuktbalans och skyddar mot föroreningar under dagen.


2. Lugnande bas

Den här serien från Clinique är magisk mot röda toner! Den har gröna färgpigment som korrigerar rodnad i huden och innehåller lugnande probiotika.Hudvård som dämpar rosacea 

1. Dämpar röda toner

Återfuktande rengöring som stärker, lugnar och balanserar känslig hud.


2. Stabiliserande hudkräm

Den här krämen kombinerar kraftfulla eteriska oljor från ros, kamomill och geranium.Minskar rodnad effektivt och stabiliserar huden.Smink som motverkar och täcker rodnad

1. Foundation primer

Denna primer är din bästa vän! Den ger en perfekt bas för makeup samtidigt som den förbättrar blemmor och förhindrar glansig hy.


2. Concealer som minskar rodnad

Concealer som innehåller ingredienser som ljusar upp huden och minskar rodnad. För en jämnare hudton.


3. Concealer med gröna toner

Gröna toner hjälper till att dölja röda partier såsom rodnader, rosacea, röd solbränna och ytliga blodkärl. Ämnen mot akne, rosacea och rodnad

Det finns specifika ämnen som lugnar dämpar och förebygger dessa typer av problem. Här är ingredienserna du ska hålla utkik efter när du shoppar hudvård.

Retinol
Retinol är en typ av vitamin som har bevisad effekt på de flesta hudproblem. Till exempel akne, rodnad, ärr och pidmentfläckar.

Salicylsyra

Salicylsyra är en antioxidant med anti-inflammatoriska egenskaper som används vid behandling av akne, eftersom att den  hjälper till att driva ut orenheter och exfolierar huden. Använd på fet hy.

Niacinamide 
Detta ämne verkar på två plan. Niacinamide både stärker hudbarriären genom cellförnyelse och dämpar rodnad. 

Propolis

Propolis är ett antibiotisk extrakt som utvinns från bin. Ämnet har hälsofrömjande egenskaper och är bevisat effektiv vid behandling av hudinfektioner. 

Centella och kamomill

Centella är en medicinväxt med lugnande egenskaper som hjälper till att dämpa röd och irriterad hud. Kamomill är ett lugnande växtextrakt som ofta återfinns i hälsokost på grund av ämnets läkande egenskaper.

Probiotika

Probiotika är en lugnande bakterie som är effektiv vid behandling av eksem och  akne. Man kan äta kapslar av probiotika för att förebygga akne och andra tyder av hudirritationer. 


Läs även: De 20 bästa skönhetsprodukterna att ha i badrumsskåpet i höst

/
Hy
/

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.