Beautyblenders och sminkborstar är essentiella i din sminkrutin. Det är viktigt att dessa verktyg hålls rena – här är allt du behöver veta!
Beautyblenders och sminkborstar är essentiella i din sminkrutin. Det är viktigt att dessa verktyg hålls rena – här är allt du behöver veta!

Rengör beautyblender och sminkborstar – skönhetshacket alla pratar om

Beautyblenders och sminkborstar är essentiella i din sminkrutin. För att få till den där perfekt jämna makeupen. Här är allt du behöver veta om hur du håller dem rena!​


När du rengör dina borstar och sminksvampar på djupet tar du bort bakterier vilket hjälper till att förebygga utslag och finnar i ansiktet, eftersom att du dagligen använder dessa produkter när du applicerar ditt smink. 

Bästa produkten för djuprengöring

Keep It Clean röngöringsmatta, Beautyblender – 199 kronor här.

Håll dina beautyblenders och makeupborstar rena och hygieniska med detta rengöringskit från Beautyblender, helt komplett med rengöringsmatta och rengöringstvål. Så smart! Materialet på mattan är designat för att rengöra effektivt och utan att slita på dina verktyg. 

Aanvänd cirkulära rörelser på borsten eller blendern under rinnande ljummet vatten tills dess att sminket är borta och borsten är ren. Så enkelt! Efter rengöringen låter du verktygen torka på en handduk. Har du tvättat sminkborstar är det viktigt att de ligger platt, så att de inte skadas eller får en konstig form. 

Bästa produkten för snabb rengöring


Brush Cleaner Spray borstrengöring, IDUN Minerals – 144 kronor här.

Denna produkt är bara så smidig, då den räddar dina borstar, blenders och din hud de där där dagarna du inte orkar rengöra verktygen på djupet. IDUN Minerals Brush Cleaner är en rengöringsspray som effektivt håller dina sminkborstar fräscha mellan användningarna.

Det är så enkelt att du bara sprayar lite in i en servett (inte direkt på borstarna) så att den blir fuktig. Därefter sveper du med borsten i servetten tills all färg är borta. Nu är borsten ren OCH redo att användas igen – direkt!

Hur ofta bör man rengöra sina sminkborstar? 

Det är extremt viktigt att inte slarva med rengöring av både sminkborstar och beautyblenders, just eftersom att man använder dem i ansiktet dagligen. Ju renare de är, desto bättre helt enkelt. Om man inte tvättar dem tillräckligt ofta utvecklas snabbt bakteriehärdar. 

När man pratar om flytande makeup så som concealer och foundation är risken för bakterier på dessa verktyg större. Experter rekommenderar att man rengör dessa verktyg minst 1 gång/veckan, även om de finns de som hävdar att man bör tvätta dem varje dag. Sminkborstar som används för torr makeup, så som puder och ögonskugga, kan man tvätta varannan vecka till 1 gång/månaden. 

Vi föreslår att du djuprengör dina verktyg 1 gång/veckan med Keep It Clean och att du däremellan tvättar dem med snabbrengöringen Brush Cleaner Spray.


Tips: Skönhetshacket alla pratar om 

Här kommer ett bonustips på hur du kan rengöra din beautyblender enkelt och snabbt hemma. Det enda du behöver är:

Diskmedel

1 kaffekopp

2 matskedar

1 mikrovågsugn

Gör såhär:

Häll upp lite diskmedel och vatten i kaffekoppen. Blöt din beautyblender så att den sväller under kranen. Lägg sedan svampen i kaffekoppen och ställ den i micron under 1 minut. Ta upp svampen med en sked och använd den andra skeden till att pressa ut vattnet ur svampen. Låt sedan torka på en ren handduk.


Läs även: Smink som håller hela dagen – använd din beautyblender på rätt sätt!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Caia Cosmetics bästa skönhetsprodukter att fynda på rea – passa på

16 Nov 2023, 10:46

Singles Day 2023: Här är butikerna som har rea – ska du shoppa?

6 Nov 2023, 00:00
Snart är det dags för Black Friday och den stora rean som kickar igång julhandel, men rean smygstartar med Singles Day redan nu på fredag! Vilka erbjudanden finns då under Singles Day? Du hittar svaren här!

Så hittar du de billigaste kontaktlinserna – 3 tips

20 Sep 2023, 08:54
I en värld där vi ständigt strävar efter att förenkla vår vardag, har kontaktlinser blivit ett självklart val för många som söker en lösning på sitt synproblem. Därför har vi samlat 3 tips för att hitta de bästa och billigaste kontaktlinserna online.

Kundklubben Zalando Lounge ger dig unika erbjudanden

11 Maj 2022, 10:01
Vad är det egentligen som är så bra med Zalando Lounge? Vi reder ut frågorna och förklarar hur tjänsten fungerar.

Hjälpmedel för amning

11 Maj 2022, 09:26
Vi har letat fram produkter som hjälper dig med amningen. Gör det mer bekvämt och låt pappan ge barnet mjölk ibland.

Fynda produkter till sommarens grillning - upp till 75% rabatt

9 Maj 2022, 13:49
Tips till dig som ska grilla i sommar. Hitta praktiska produkter som gör grillandet lite mer njutningsfullt.