Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
45
reaktioner idag

15-åriga Elin fick en chock när hon såg skolmaten: "Skulle ni vilja äta detta?"

Elins bild på de stuvade makaronerna har fått flera att reagera.

Elin fick en chock när hon skulle äta lunch i skolan i onsdags.

Hon tog en bild på det som skulle föreställa stuvade makaroner.

Hennes inlägg på Borlänge kommuns Facebooksida har fått en massa reaktioner.

BORLÄNGE. I onsdags när Elin Henriksson skulle äta lunch i Forssaklackskolan stod det på menyn att de skulle få stuvade makaroner och falukorv. Men de stuvade makaronerna var allt annat än en trevlig syn menar Elin.

– Man blev chockad, det var inte alls vad de lovat på menyn som låg där, säger hon till Nyheter24.

Det var inte bara Elin som reagerade på den gråliknande sörjan.

– Jag hade kompisar med mig som reagerade likadant. Och det var lärare som också blev chockade.

Enligt Elin så frågade några lärare matsalspersonalen om vad som hänt.

– De sa att det hade gått fel vid tillagningen. Men varför väljer de då att ta fram makaronerna ens?

Elin tog en bild på makaronerna och la upp den på Borlänge kommuns Facebooksida.

– Maten är så viktigt, speciellt när man går i skolan för att orka med en hel dag. Detta fick vi i skolan igår, det ska likna stuvade makaroner. Skulle ni vilja äta detta? skriver hon i inlägget.

I inlägget, som har fått över 800 delningar och över 1000 likes. skriver hon också att vi måste göra något åt skolmaten, då det har hänt många gånger att man istället ätit hårdmackor.

– De flesta håller med mig, sen så finns det någon som inte gör det. Men jag tror att ingen skulle vilja äta det där.

Maten på skolan brukar annars vara helt okej menar Elin. Även om det är sämre vissa gånger, som i onsdags. Elin gissar att de har att göra med att de inte lagar mat själva på skolan.

– Det är så sådana här problem kan uppstå, om man lagar själv har man koll på den.

Nu hoppas hon på att det blir en förändring och att kommunen gör något åt maten. Expressen som var först med att uppmärksamma inlägget har varit i kontakt med verksamhetschefen på Borlänge kommun som heter Lars Wilhelmsson. Han hänvisar till sitt svar i Elins inlägg.

– Kost- och lokalservice, som ansvarar för skolmaten i kommunen, kommer att ta reda på vad som gått fel och vad som behöver göras annorlunda. Inget annat än kvalitativ och tilltalande mat är acceptabelt i Borlänge kommuns skolor, det har du och alla andra elever rätt att förvänta er av oss.

Har du stött på dålig skolmat? Skicka bild eller film till tips@nyheter24.se

Här är Elins inlägg till kommunen:Har du bra mat i din skola?

Mer:

Här hittar hon äcklig larv i sin sallad – var nära att äta den

Nyheter24 granskar skolmaten

Nu inleder Nyheter24 en omfattande granskning av skolmaten i Sverige. Ett ständigt aktuellt ämne som engagerar och berör oss alla på ett eller annat sätt. Hur är maten på din skola? Vi vill ta del av precis allt som du upplever är bra, dåligt, spännande eller engagerande när det kommer till dina upplevelser av skolmaten i Sverige.

Skicka in dina berättelser, bilder och filmklipp till oss nu via formuläret här nedan, maila till oss på Facebook eller tips@nyheter24.se och använd hashtaggen #skolmatskollen i sociala medier.