Amanda Leander inleder idag Nyheter24:s reportageserie #Skolmatskollen, där du är med och påverkar innehållet.
1 av 5
Amanda Leander inleder idag Nyheter24:s reportageserie #Skolmatskollen, där du är med och påverkar innehållet. - Foto: TOM JERRY BOMAN / tt bild
Skolmaten i Sverige är ett ämne som berör oss alla. Hur är det att arbeta som kökspersonal idag? Vad har du för upplevelser som anställd och som elev?
2 av 5
Skolmaten i Sverige är ett ämne som berör oss alla. Hur är det att arbeta som kökspersonal idag? Vad har du för upplevelser som anställd och som elev? - Foto: TT BILD
Hur kan vi minska svinnet i skolmatsalarna? Det är bara en utav många frågor vi kommer att ställa oss framöver.
3 av 5
Hur kan vi minska svinnet i skolmatsalarna? Det är bara en utav många frågor vi kommer att ställa oss framöver. - Foto: TT BILD
Gröt är en billig och näringsrik maträtt, men med en smak och konsistens som många barn har svårt för.
4 av 5
Gröt är en billig och näringsrik maträtt, men med en smak och konsistens som många barn har svårt för. - Foto: TT BILD
De flesta utav oss har både bra och dåliga minnen av skolmaten. Hör av dig till oss och berätta och dina upplevelser.
5 av 5
De flesta utav oss har både bra och dåliga minnen av skolmaten. Hör av dig till oss och berätta och dina upplevelser. - Foto: TT BILD

Alla elever har rätt till en bra lunch – nu lanserar vi #Skolmatskollen

Nu inleder Nyheter24 en omfattande granskning i samarbete med er läsare, där vi ställer Sveriges politiker och beslutsfattare mot väggen.


Jag minns inte att jag åt lunch en enda gång under hela högstadiet. En skiva knäckebröd med lite smör på stod på menyn varje skoldag. Att det gick dåligt för mig i skolan är en klar underdrift.

Under min egen skolgång upplevde jag både tvångsmatning och bestraffningar under skollunchen, vilket skapade stora problem med maten både i skolan och hemma.

Tack och lov finns det även riktiga solskenshistorier som utspelar sig dagligen runt om i Sverige. Skolor som serverar fantastisk mat på nytänkande sätt. Kökspersonal som verkligen brinner passionerat för att barnen ska få bästa möjliga matupplevelse.

Nu inleder Nyheter24 en omfattande granskning av skolmaten i Sverige. Ett ständigt aktuellt ämne som engagerar och berör oss alla på ett eller annat sätt.

Bildkälla: TT BILD

Förra året gick närmare 1 miljon elever i grundskolan i Sverige. Nu söker Nyheter24 över hela landet efter berättelser från er läsare, i alla åldrar.

Hur är maten på din skola? Har ni en riktig eldsjäl till kock i köket, som du vill ta chansen att hylla? Vet du att det sker stora mängder svinn på din arbetsplats eller att det finns brister i hygienrutinerna?

Vi vill ta del av precis allt som du upplever är bra, dåligt, spännande eller engagerande när det kommer till dina upplevelser av skolmaten i Sverige.

Skicka in dina berättelser, bilder och filmklipp till oss nu via formuläret här nedan, maila till oss på Facebook eller tips@nyheter24.se och använd hashtaggen #skolmatskollen i sociala medier.

Tipsa gärna dina vänner om att göra detsamma.

Tillsammans hjälps vi åt att ställa makten till svars.Genom att skicka in det ifyllda formuläret till oss, så godkänner du att Nyheter24 får använda materialet i kommande artiklar.

20 läsarbilder som visar Sveriges godaste och vidrigaste skolmat

Därför kallar göteborgarna skolmatsalen för bamba

Hur är maten på din skola? Skicka in dina bilder här

Så gör du den goda fisksåsen från skolan hemma

Brottslingarnas mat är dyrare än elevernas skollunch

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/
/
/
/
Tycker du att våra politiker behöver lägga mer fokus på att förbättra skolmaten?
Tack för din röst!