Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

OS-medaljör från Peking dopad

Sport | 29/04/2009 11:57

Den italienska cyklisten Davide Rebellin var dopad när han tog silver i Peking.

På tisdagen avslöjade Internationella Olympiska Kommittén, IOK, att de fått fram sju positiva dopningsprover från OS i Peking. Italiens OS-kommitté, Coni, går nu ut med att en av proverna tillhör den italienska cyklisten Davide Rebellin som tog silver på linjeloppet.

– Det här är första gången som den olympiska kommittén ger ett omedelbart och snabbt uttalande och det vittnar om den öppenhet som Coni har när det gäller bekämpning av dopning, säger Maurizio Casasco, ordförande i förbundet för italienska idrottsläkare, till Gazzetta dello Sport.

Rebellins namn var det enda som avslöjades, men enligt den italienska tidingen tillhör de övriga proven en cyklist och resten tyngdlyftare, varav en ska vara guldmedaljör från Peking.

Rebellins prov innehöll, precis som de övriga, bloddopningsmedlet epo cera. Analysen av testerna ligger än så länge på A-provsnivå. B-proven väntar.

Skrivet av: