Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fyra svenskar vidare i pingis-VM

Sport | 30/04/2009 11:10

Jörgen Persson och Robert Svensson möts i andra omgången.

Fyra av de sex svenskarna i bordtennis-VM gick vidare till andra omgången i singel.

På herrsidan föll Jens Lundquist och Pär Gerell bort direkt. Gerell, rankad 59 i världen, föll mot den blott 268-rankade sydkoreanen Se Hyun-Deok, med 1-4.

För Lundquist var det andra året i rad som han åkte ut redan i första omgången. Taiwanesen Chiang Hung-Chieh slog ut Lundquist med 4-2 i set.

– Jag hade 7-3 i första setet. Klart att det hade varit lättare om jag fått 1-0 där, säger en besviken Lundquist.

Bättre gick det för Jörgen Persson och Robert Svensson, 43-årige Persson slog ut slovaken Peter Sereda med 4-1 och Svensson vann en tuff sjusetare mot den 80-rankade rumänen Constantin Cioti. 111-rankade Svensson vann skiljeset med 12-10 på sin femte matchboll.

Persson och Svensson möts i den andra omgången senare på torsdagen.

I herrdubbeln gick båda svenskparen vidare. Persson/Svensson slog ut ett vietnamesiskt par och Gerell/Lundquist vann över ett thailändskt par.

På damsidan gick både Malin Pettersson och Matilda Ekholm vidare. Pettersson, som kvalade in till huvudturneringen slog ut den betydligt högre rankade ryskan Anna Tichomirova med 4-2 i set och Ekholm hade trots ryggproblem inga svårigheter att manövrera ut bulgariskan Anelia Karova med 4-1.

Däremot föll svenskorna i första omgången i dubbel.

Skrivet av: