Fridolina Rolfö gjorde ett av målen i Barcelonas 4–0-seger mot Real Madrid i El Clásico. Arkivbild.
Fridolina Rolfö gjorde ett av målen i Barcelonas 4–0-seger mot Real Madrid i El Clásico. Arkivbild. - Foto: TT

Rolfö målskytt i El Clásico – Barça överlägset

El Clásico.Då klev Barcelona ut och körde över Real Madrid på bortaplan.Fridolina Rolfö gjorde det sista målet i 4–0-segern.


Den svenska landslagsstjärnan fastställde slutresultatet med tio minuter kvar av ordinarie tid.

Rolfö höll sig framme på en retur, varpå hennes skott i sin tur blockerades av en Real-försvarare på mållinjen. Men 28-åringen gav sig inte, höll sig framme igen och när Real skulle rensa var Rolfö i vägen och bollen tog på svenskan in i mål.

Barça fick en drömstart på El Clásico när Ana-Maria Crnogorcevic gjorde 1–0 redan efter fyra minuter. 2–0 kom i slutet av första, signerat Patri Guijarro, 3–0 i början av andra av Aitana Bonmati innan Rolfö punkterade tillställningen.

Barcelona har vunnit samtliga åtta matcher i ligan så här långt och toppar tabellen fem poäng före tvåan Madrid CFF. Real Madrid är femma, åtta poäng bakom Barça men med en match mindre spelad.

Freja Olofsson blev kvar på Real Madrids bänk hela matchen.

Härnäst väntar landslagsuppehåll där Sverige ställs mot Australien borta i en träningslandskamp den 12 november. Rolfö reser inte med det svenska landslaget till andra sidan jordklotet.

— Jag vill inte gå in på vad det handlar om, men det är ett beslut som vi har kommit fram till tillsammans, sade hon efter Champions League-matchen mot Rosengård i slutet av oktober.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.