Börje Salming, 71, har rest till Toronto med familjen.
Börje Salming, 71, har rest till Toronto med familjen. - Foto: Stina Stjernkvist/TT och Jenny Unnegård

Börje Salming på plats i Toronto – väntas hyllas av ikonerna

Börje Salming, som drabbats av nervsjukdomen ALS, är nu på plats i Toronto där flera dagar av hyllningar till ishockeylegenden väntar.


Den ALS-sjuke ishockeyikonen Börje Salming, 71, syns på bilder i sociala medier i den kanadensiska staden tillsammans med sin familj, däribland frun Pia Salming och den friidrottande dottern Bianca Salming.

På bilderna sitter 71-åringen i rullstol.

Börje Salming väntas hyllas i Toronto 

Förra veckan blev det känt att Börje Salming planerade att med familjen åka till helgens Hockey Hall of fame i Toronto där ceremonier för de nyinvalda svenskarna Henrik och Daniel Sedin samt Daniel Alfredsson ska hållas.

— Vi har sagt så här: För varje dag Börje ger tummen upp för att åka, då är hela familjen fast besluten att åka. Säger han dagen innan att han inte vill åka, då åker vi inte. Det är på den nivån vi ligger, sade Pia Salming till Expressen.

I Kanada väntas också Salming hyllas, bland annat i samband med matchen mellan Vancouver Canucks och 71-åringens tidigare lag Toronto Maple Leafs. 

Läs allt om Börje Salming här: barnen, ALS-diagnosen och frun Pia Salming.

Börje Salming öppnade upp om sin ALS

Sedan Börje Salming insjuknade har hans tillstånd försämrats snabbt. 71-åringen kan inte längre prata och har svårt att både äta och gå.

För en dryg vecka sedan stod det klart att Börje Salming med familj skulle resa till Kanada, dels för att närvara under Hall of fame-helgen, dels för att hämta bromsmedicin. 

Här kan du läsa mer om varför Börje Salming med familj rest till Kanada.

TT
/
ALS
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!