Sebastian Vettel gjorde sitt sista lopp i karriären.
Sebastian Vettel gjorde sitt sista lopp i karriären. - Foto: TT

Vettel avslutade karriären: "Tack för all kärlek"

Sebastian Vettel körde sitt sista lopp som formel 1-förare i säsongsavslutningen i Abu Dhabi.Då blev det en tionde plats för Aston Martins tyske förare.Jag tror jag kommer att sakna detta mer än jag förstår nu, säger Vettel i Viaplay.


Efter karriärens sista lopp fick tysken ta emot publikens hyllningar.

— Jag njöt av loppet. Ett stort tack till alla supportrar. Så mycket stöd, så många flaggor, och så många leende ansikten. Jag tror jag kommer att sakna detta mer än jag förstår nu. Tack för allt stöd, alla meddelanden, brev och all kärlek överlag, säger Vettel i Viaplay.

Efter 15 år och 299 lopp, i bland annat Red Bulls, Ferraris och Aston Martins färger, går den nu 35 år gamla tysken i pension med ett välfyllt cv. Där hittas bland annat fyra raka VM-titlar och 53 racesegrar.

"Sorgligt att se honom försvinna"

Vettel startade sitt sista lopp i karriären från nionde rutan, efter ett par dagar fulla av av känslomässiga utspel från både rivaler och vänner, på ett sätt som sällan skådats i motorsportsvärlden.

— Det kommer vara sorgligt att se honom försvinna. Jag tror inte att jag har sett någon förare i sportens historia göra vad han och jag har gjort när det gäller att använda vår plattform, vara frispråkig och ta risker. Jag ser honom verkligen som en allierad, sade Lewis Hamilton, inför loppet, enligt AFP.

För att markera Vettels sista tävlingshelg bar Fernando Alonso – av Vettel sedd som den tuffaste konkurrenten – och den unge tysken Mick Schumacher, son till Vettels barndomsidol Michael Schumacher, hyllningshjälmar under helgen.

Leclerc VM-tvåa

Söndagens seger kneps av Red Bulls världsmästare Max Verstappen, som tog säsongens femtonde seger. Ferraris Charles Leclerc och Red Bulls Sergio Pérez blev tvåa respektive trea. Därmed blev Leclerc även VM-tvåa före just Pérez.

— Jag hoppas att vi kan kämpa om VM-titlen nästa år, säger VM-tvåan i Viaplay.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så tycker fotbollsfansen om VAR

2 timmar sedan

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

3 timmar sedan
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

3 timmar sedan
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.

Varning för tysk öl: "Kan vara starkare"

idag 03:20
Brittiska fans varnas för den öl som kommer att serveras under fotbolls-EM i Tyskland i sommar.

Sundqvist knäskadad – borta resten av säsongen

igår 23:28
St Louis svenske NHL-anfallare Oskar Sundqvist blir borta resten av säsongen efter skadan i matchen mot Vegas under natten till tisdagen. Den 30-årige svensken har dragit av främre korsbandet i höger knä och ska opereras, bekräftar klubben på nhl.com.