Söndag 4 Dec
Stockholm

Ronaldo historisk i Portugals seger: "Vackert"

Cristiano Ronaldo förste herrfotbollsspelaren att göra mål i fem VM-slutspel.
Cristiano Ronaldo förste herrfotbollsspelaren att göra mål i fem VM-slutspel. Foto: TT

Cristiano Ronaldo har skrivit historia i fotbolls-VM.Han är den förste herrfotbollsspelaren att göra mål i fem VM-slutspel.Det var ett vackert ögonblick, säger Ronaldo efter 3-2-segern mot Ghana.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Första timmen av matchen mellan Portugal–Ghana var chansfattigt och segt.

Sedan small det till ordentligt.

I den 65:e matchminuten fixade Cristiano Ronaldo en straff. Portugisen, som har varit rubrikernas man den senaste veckan, klev fram och satte 1–0. Han blev samtidigt historisk. Ronaldo är den första herrfotbollsspelaren att göra mål i fem VM-slutspel, 2006, 2010, 2014, 2018 och 2022. På damsidan har den brasilianska fotbollsikonen Marta gjort mål i lika många.

Men Portugals glädje blev kortvarig. Minuter senare kvitterade Ghana genom André Ayew.

Med drygt kvarten kvar tog Portugal återigen ledningen genom João Félix. Därefter satte inbytte Rafael Leão 3–1.

Ghana skakade om portugiserna rejält och fick in en reducering i den 85:e matchminuten. De forcerade för ett kvitteringsmål men Portugal höll undan och vann med 3–2.

— Det var ett vackert ögonblick. Mitt femte VM och vi vann matchen. Det är väldigt viktigt eftersom vi vet att första matchen är viktig. Men rekordet gör mig också jättestolt, säger Cristiano Ronaldo som numera är klubblös efter att ha i veckan rivit sitt kontrakt med Manchester United.

— Nu har jag avslutat ett kapitel. Det är stängt. Segern är ett viktigt steg för oss. Jag fick hjälpa laget. Resten spelar ingen roll, säger 37-åringen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.