Stig Salming berättade om sorgen efter Börje Salmings bortgång.
Stig Salming berättade om sorgen efter Börje Salmings bortgång. - Foto: Jessica Gow/TT och Maja Suslin/TT

Stig Salming rörd till tårar: "Tänker på Börjes fru Pia"

I TV4:s "Efter Fem" berättar Stig Salming om sorgen efter Börje Salmings bortgång.
– Jag tänker mest på Börjes fru Pia, säger han i programmet.


Det var för en dryg vecka sedan som Toronto Maple Leafs meddelade att Börje Salming gått bort i sviterna av sjukdomen ALS. 

Dessförinnan hyllades hockeyikonen stort under både Hall of fame-helgen i Toronto och under Tidernas hockeygala i Stockholm.

– Man blir ju rörd till tårar när man tänker på bemötandet, säger Börjes bror Stig Salming, med gråten i halsen, i onsdagens sändning av "Efter Fem" i TV4.

– Någonstans känns det i efterhand som att orken tog slut efter det där på något vis. Det känns som att kroppen gav upp efter allt detta och vi hade ju fått besked om att det var kanske tre veckor kvar, men nu gick det två veckor snabbare.

Läs Bianca Salmings ord efter pappa Börjes bortgång här.

Stig Salming: "På ett otäckt sätt"

Stig Salming beskriver den gångna veckan efter broderns död som "gräslig" på många sätt.

– Jag tänker mest på Börjes fru Pia som har genomlidit det här som jag gått igenom förra året när min egen fru gick bort i cancer. Så det är en återupprepning och jag känner igen situationen på ett otäckt sätt, säger han i programmet.

Samtidigt betonar Stig att hyllningarna av hans lillebror betytt mycket för hela familjen och han blir återigen rörd när han berättar hur människor lagt blommor och ljus i trappuppgången vid Börjes bostad.

Här kan du läsa om Börje Salmings sista önskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

Orken tog slut: "Bittert så klart"

3 timmar sedan
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

3 timmar sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.