Adam Carlén har utgående kontrakt med Degerfors
Adam Carlén har utgående kontrakt med Degerfors - Foto: Adam Ihse / TT NYHETSBYRÅN

Adam Carléns beslut: "Är redo att dra utomlands"

Degerfors-mittfältaren Adam Carlén har fortfarande inte förlängt sitt kontrakt som löper ut i december. Nu öppnar 22-åringen för att spela utomlands.
– Jag känner mig redo både som person och fotbollspelare, säger han till Nyheter24.


Adam Carlén har spelat hela sin seniorkarriär i Degerfors. Totalt har det blivit 105 matcher i den rödvita tröjan. Men i december går kontraktet ut och Carlén har fortfarande inte förlängt sitt kontrakt med Värmlandsklubben.

– Jag har haft några samtal med klubben. Men det är min agent (Carl-Johan Fransén) som sköter de flesta förhandlingarna. Vad jag vet har det än så länge inte kommit något konkret erbjudande, säger han till Nyheter24.

– Degerfors har varit en stor del av mitt liv och jag trivs jättebra i klubben. Skulle ett bra erbjudande komma har jag inget emot att skriva ett nytt kontrakt med klubben.

Adam Carlén: "Viktigt med speltid"

Dock bekräftar Carlén att flera klubbar ska vara intresserade. Vilka det rör sig om vill han inte kommentera men samtidigt öppnar mittfältaren upp dörren för att spela utomlands.

– Jag känner mig redo både som person och spelare att dra utomlands det hade varit ett bra steg att ta. 

På frågan vilken liga han tycker att han hade passat bra i svarar Carlén.

Championship (engelska andradivisionen) är en fysisk liga så där hade jag passat bra. Det hade varit kul att få spela där då jag har en stor kärlek för den engelska fotbollen.

Carlén är väl medveten vad som är viktigt för honom nu när han ska ta ett beslut.

– Det är flera saker som ska stämma, livet utanför fotbollen, den ekonomiska biten och vad man får för roll i laget. I det skede jag är i min karriär värderar jag speltid högt när jag väljer klubb, säger han till Nyheter24.

När mittfältaren tros ha ett besked om framtiden vet han inte.

– Det är en ny situation för mig, jag vet inte exakt hur lång tid saker bör ta. Men det vore skönt att om allt blir klart så fort som möjligt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Orken tog slut: "Bittert så klart"

1 timme sedan

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

1 timme sedan
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

2 timmar sedan
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

3 timmar sedan
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.

Ny svensk uppvisning i världscupfinalen

3 timmar sedan
Världsstjärnorna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson har prickat formen perfekt. På lördag hoppar de om segern i världscupfinalen i Riyad. Båda bäddade för en rysare. De kliver in i de två sista rundorna som etta och tvåa. Otroligt. Hästen har hoppat underbart. Jag njöt av ridningen, säger von Eckermann.