Alexander Bernhardsson blev uttagen i landslaget för första gången när Janne Andersson tog ut truppen till Januariturnén.  Foto: TT
Alexander Bernhardsson blev uttagen i landslaget för första gången när Janne Andersson tog ut truppen till Januariturnén. Foto: TT - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och Pontus Lundahl/TT

Bernhardssons chock över landslagsuttagningen: "Ska bli underbart"

Alexander Bernhardsson, 24, och Elfsborg stod för en stark höst i Allsvenskan. Under tisdagen belönades yttermittfältaren med att bli uttagen i landslaget.
– Jag är jätteglad, det var verkligen inget jag förväntade mig, säger han till Nyheter24


Under tisdagen (läs: igår) tog förbundskapten Janne Andersson ut landslagstruppen till Januariturnén som hålls i Algarve mellan den 3-13 Januari. Truppen bestod av majoriteten Allsvenska spelare, en av dessa är Alexander Bernhardsson, 24, till vardags i Elfsborg. Yttern har stått för en stark höst i Allsvenskan och gjorde under perioden september - november fem mål och två assist på sju matcher.

– När man fick beskedet kändes det stort, det har varit en dröm för mig att spela i landslaget nu gäller det att ta chansen och bevisa sig, säger han till Nyheter24.

– Det ska bli intressant att lära sig hur landslaget jobbar och att får vara en del av det.

Även lagkamraten togs ut Bernhardsson: "Han har förtjänat platsen"

Enligt Bernhardsson kom uttagningen till landslaget lite som en chock.

– Vi satt och käkade lunch efter träningen och följde uttagningen lite halvt, men det var inte så att vi satt bänkade liksom. Så det kom lite som en överraskning när jag såg mitt namn i truppen, det var ingenting jag hade förväntat mig, berättar han till Nyheter24

– Jag har tagit stora kliv i år och gjort en del poäng under hösten och tror det är därför Janne valt att ta ut mig. Det känns kul att han vill ta en närmare titt på en.

24-åringen är inte den enda Elfsborgsspelaren som är uttagen i truppen. Även ytterkollegan Jacob Ondrejka, 20, kommer att åka med till Januariturnén.

– Jacob har gjort det bra i U21-landslaget och verkligen visat framfötterna. Han är verkligen förtjänt av platsen. Det är roligt att ha med en lagkamrat.

Det är inte bara det sportsliga som lockar Bernhardsson utan även det varma klimatet .

– Det ska bli underbart att komma iväg från kalla Sverige till lite varmare breddgrader så man kan njuta av solen och gå omkring i shorts, avslutar 24-åringen.

Sveriges motståndare i Januariturnén är Finland den 9 januari och Island den 12 januari.


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!