Luis de la Fuente tar klivet upp från U21 till herrlandslaget i Spanien. Arkivbild.
Luis de la Fuente tar klivet upp från U21 till herrlandslaget i Spanien. Arkivbild. - Foto: TT

Efter VM-fiaskot: Han tar över det spanska fotbollslandslaget

Spanien slogs oväntat ut av Marocko i åttondelsfinal i fotbolls-VM. Två dagar senare sparkades förbundskapten Luis Enrique. Nu har ersättaren presenterats, och det blir tidigare U21-förbundskaptenen Luis de la Fuente.


Spaniens VM-äventyr fick ett abrupt slut när man åkte ut mot Marocko i åttondelsfinalen på straffar. Det blev även slutet på Luis Enriques tid som förbundskapten. Den föredetta Barcelona-tränaren anställdes 2018, men avgick året därpå för att ta hand om sin cancersjuka dotter. Senare samma år återvände spanjoren för att leda laget över fotbolls-EM 2020, som slutade i uttåg i semifinalen. 

Tidigare U21-förbundskaptenen De la Fuente tar över

Under måndagen meddelade det spanska fotbollsförbundet (Rfef) att U21-landslagets förbundskapten Luis de la Fuente tar klivet upp till det spanska seniorlandslaget.

"De la Fuente, kommer att ge ny kraft åt A-landslaget efter att sportledningen uppfattat ett behöv av förändring sedan VM i Qatar", skriver Rfef på sin hemsida.

De la Fuente har en diger meritlista i ungdomslandslagen. Han har bland annat vunnit Europamästerskapet både på U19 och U21-nivå, han tog även OS-silver i fotbollsturneringen i Tokyo 2021. Han coachade det spanska U19-Landslaget mellan 2013-2018 och det spanska U21-landslaget mellan 2018-2022.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!