Frankrikes Karim Benzema är inte aktuell för spel i VM-finalen. Arkivbild.
Frankrikes Karim Benzema är inte aktuell för spel i VM-finalen. Arkivbild. - Foto: TT

Ingen Benzema-surpris att vänta i VM-finalen

Franska fotbollsfans som hoppas på ett sensationellt tillskott till söndagens VM-final kan nog sluta drömma.Karim Benzema kommer inte att flygas in till Qatar för matchen mot Argentina, om man får tro Frankrikes förbundskapten Didier Deschamps.


Real Madrid-anfallaren var en av flera stjärnor som Deschamps tvingades lämna hemma när den franska VM-truppen begav sig till Qatar. Men till skillnad från spelare som N'Golo Kanté och Paul Pogba behölls Karim Benzema inskriven i laget – något som fått spekulationerna i svall.

I veckan har så uppgifterna spridits om att Benzemas skadade lår är helt läkt, och att det är möjligt att ta in honom i laget till söndagens VM-final mot Argentina.

Men det verkar inte vara aktuellt att addera den matchotränade Ballon d'Or-vinnaren till truppen.

Deschamps är snarare förundrad över att få frågor om en spelare som inte är på plats i Qatar, och som inte har varit del i att ta Frankrike hela vägen till VM-final.

— Flera spelare har skadat sig och Karim är en av dem. Sedan dess har jag haft 24 spelare att tillgå. Att ställa den här frågan är lite oförskämt gentemot dem, säger Didier Deschamps på lördagens presskonferens.

— Det blir 24 spelare i morgon.

Benzema själv har inte uttalat sig i frågan, men skickade ett svårtolkat meddelande via Instagram under fredagen:

"Det intresserar mig inte", lydde kort och gott inlägget till en tillhörande selfie.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!