Cherif Traorè, till höger, fick en rutten banan i julklapp – från en lagkamrat. Arkivbild.
Cherif Traorè, till höger, fick en rutten banan i julklapp – från en lagkamrat. Arkivbild. - Foto: TT

Utsatt för rasism – fick rutten banan av lagkamrater

Cherif Traorè, en svart italiensk landslagman i rugby, fick en rutten banan i en våt plastpåse i julklapp – när hans egen klubb hade julklappsutdelning."Jag har varit vaken hela natten", skriver Traorè på Instagram.


28-årige Traorè föddes i Guinea men har bott i Italien sedan sju års ålder och spelar för det italienska landslaget. Där har det hittills blivit 15 landskamper.

"Utöver den rasistiska gesten blev jag mest ledsen av att de flesta av de närvarande spelarna skrattade, som om det var normalt", skriver Traorè.

Normalt sett skriver Traorè att han inte reagerar på "rasistiska skämt".

"Jag är van, eller så har jag behövt vänja mig vid, att sätta på ett modigt ansiktsuttryck för att inte hata människorna nära mig. I går var dock annorlunda. Tack och lov försökte några vänner, särskilt utlänningar, stödja mig."

"Jag beslöt inte att hålla tyst den här gången för att förhindra att något liknande inträffar i framtiden."

Efter att händelsen blivit känd samlade klubben Bennetton Treviso laget som bad om ursäkt. Enligt Traorè var det hela ett utfall av en spelares ”idioti”.

"Jag har accepterat hans och lagets ursäkt", skriver Traorè.

"Med hänvisning till inlägget som dök upp i morse på Cherif Traorès sociala profiler, vill Benetton upprepa att klubben alltid med största bestämdhet har fördömt alla uttryck för rasism och/eller former av diskriminering. Det är inte en del av vår kultur och representerar inte vår identitet och våra värderingar", skriver klubben.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Barcelonas kollaps – utslaget efter röda kort

2 timmar sedan

Superdrama i Dortmund – vidare till semifinal

2 timmar sedan
Vändning åt ena hållet, snabbt svar från det andra. Efter sex mål, och en match som svajade lika mycket som supportrarnas stora flaggor, är Dortmund åter i CL-semifinal efter 4–2, totalt 5–4, mot Atlético Madrid.

Två raka förluster: "Gäller att nollställa"

2 timmar sedan
Efter två raka förluster gäller det att nollställa inför avgörandet, konstaterar Skellefteås lagkapten Jonathan Pudas. Och kanske undvika utvisningsbåset lite mer? Ja, det är ju en jättenyckel så klart, säger han.

Ny Frölundaseger – utjämnat i semifinalen

3 timmar sedan
Skellefteå hade två matchbollar. Men Frölunda har räddat båda. Efter 3–1 i den sjätte semifinalen är det utjämnat i matchserien. Nu avgörs allt i Skellefteå på torsdag. Det går i rätt riktning hela tiden, säger Max Friberg till TV4 Play.

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

igår 20:08
Oscar Engsund har mottagit hot och hat efter övergången från Oskarshamn till HV71, berättar 30-åringen i en intervju med Barometern.

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

igår 19:46
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.