Victor Edvardsen till landslaget. Arkivbild.
Victor Edvardsen till landslaget. Arkivbild. - Foto: TT

Edvardsen till landslaget: "Hedrande och kul"

Victor Edvardsen och Christoffer Nyman är uttagna i det svenska herrlandslaget i fotboll inför januariturnén.Det är väldigt kul och hedrande, säger Edvardsen.


I förra veckan lämnade BK Häcken-spelarna Simon Gustafson och Alexander Jeremejeff återbud till herrlandslagets kommande januariturné i Portugal.

Nu väljer förbundskapten Janne Andersson att kalla in Victor Edvardsen, Djurgården, och Christoffer Nyman, IFK Norrköping, till samlingen.

— Det känns jättekul och hedrande. Jag fick beskedet för drygt tre timmar sedan. Bosse (Andersson, Djurgårdens sportchef) ringde och förklarade vad det handlade om och jag visste direkt. Sedan ringde landslagsledningen och ville höra om jag var intresserad så det var till slut ett enkelt val, säger Edvardsen till TT.

Janne Andersson har tidigare petat Victor Edvardsen. Under en pressträff inför trupputtagningen sade Andersson att Edvardsen "gärna får visa att jag har fel".

Det tänker Djurgårdens anfallsstjärna göra.

— Precis. Nu har jag ett bra läge att göra det, för nu är man på plats. Jag vill göra det så bra som möjligt. Nu ska jag jobba hårt för att visa att jag förtjänar platsen.

Sverige inleder uppladdningen inför EM-kvalet i Algarve i Portugal.

Januariturnén hålls mellan 3 och 13 januari. Blågult möter Finland den 9 januari och ställs därefter mot Island den 12 januari.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!