Henrik Jensen är Kalmar FF:s nye tränare. Arkivbild.
Henrik Jensen är Kalmar FF:s nye tränare. Arkivbild. - Foto: TT

Dansk tar över Kalmar – "Klockrent för mig"

Henrik Jensen, 37, är Kalmar FF:s nye huvudtränare. Det meddelade Smålandsklubben på en presskonferens.Det är nog en av de viktigare rekryteringarna vi har gjort på bra länge. Vi har haft en ganska noga process, säger ordföranden Anders Henriksson.


Danskens senaste tränaruppdrag var som assisterande tränare i danska Midtjylland. Under hösten var 37-åringen även vikarierande huvudtränare för Midtjylland

— Jag är otroligt stolt och glad över att sitta här i dag som Kalmars nya huvudtränare. Jag har fått många erbjudanden de senaste åren om att bli huvudtränare, men har tackat nej till alla för Midtjylland är en riktigt bra klubb att vara i – men när Kalmar kom in i bilden var det ingen tvekan, och den känslan blir bara starkare och starkare. Det var klockrent för mig, säger Jensen.

— Jag ska inte göra mig till expert på Kalmar. Men jag har naturligtvis läst mycket och kan lite historia. Det är en familjeklubb, en stolt klubb som har gjort det bra i många år. Det är också en klubb som utvecklat många unga spelare, så en riktigt riktigt fin klubb.

Började när Rydström lämnade

Jensen tar över efter Henrik Rydström som huvudtränare. Rydström lämnade Kalmar för konkurrenten Malmö FF för några veckor sedan.

— Samma dag som vår förra huvudtränare lämnade så påbörjade vi rekryteringsarbetet, säger Markus Rosenlund, KFF:s klubbchef.

Enligt Jensen kommer han inte att göra några större förändringar i tränarstaben.

— Jag tar över den staben som är här. Det här är Kalmar FF. Sedan kanske man kan ändra lite småsaker, säger Jensen.

Annat allsvenskt intresse

Jensen har tidigare erfarenhet av svensk fotboll. Detta eftersom han för några år sedan fungerade som ungdomstränare i IFK Norrköping. Han uppger även att det funnits lite allsvenskt intresse från andra håll än Kalmar FF.

— Nja, det har väl varit lite intresse – men inget konkret, säger Jensen.

Smålandsklubben kommer från två starka allsvenska säsonger – där man slutade fyra respektive sexa. Henrik Rydström tränade klubben båda säsongerna.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!