Cristiano Ronaldo får vänta på debuten.
Cristiano Ronaldo får vänta på debuten. - Foto: TT

Klubbens miss – Ronaldos debut dröjer

Cristiano Ronaldo, 37, får vänta på debuten i saudiska Al-Nassr.Klubben kan fortfarande inte registrera honom.Anledningen är att de har uppfyllt kvoten för antal utländska spelare.


Den saudiska fotbollsligan tillåter högst åtta utländska spelare i en klubb, och i och med Ronaldo-värvningen har Al-Nassr nio utländska spelare. En spelare behöver flytta på sig för att portugisen ska kunna debutera.

"Al-Nassr har just nu inte plats för Ronaldo i truppen. En utländsk spelare måste först lämna", säger en talesperson enligt nyhetsbyrån AFP.

I Al-Nassr spelar bland annat målvakten David Ospina, Colombia, brasilianske mittfältaren Luiz Gustavo och anfallarna Anderson Talisca, Brasilien och Vincent Aboubakar, Kamerun.

Enligt medieuppgifter från Saudiarabien kommer mittfältaren Jaloliddin Masharipov, Uzbekistan, lämna klubben "inom en snar framtid", vilket i praktiken innebär att Cristiano Ronaldo, 37, kan registreras.

"Det pågår förhandlingar för att sälja någon spelare, men ingenting är klart", säger talespersonen vidare.

Al-Nassr skulle egentligen ha spelat match under torsdagskvällen, men till följd av ett häftigt regn har matchen skjutits upp.

Cristiano Ronaldos kontrakt med den saudiska storklubben sträcker sig till 2025 och uppges vara värt strax över 2,2 miljarder kronor - per år.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!