Elvira Öberg. Arkivbild.
Elvira Öberg. Arkivbild. - Foto: TT

Skidskyttarna nobbar Idrottsgalan

Skidskyttelandslaget med systrarna Elvira och Hanna Öberg i spetsen väljer att nobba Idrottsgalan på måndag.Det blir en för stor belastning med resa, men också risken att bli sjuk, säger Elvira Öberg som vann två världscuplopp den gångna helgen.


De svenska skidskyttedamerna tog OS-guld i stafetten i Peking och är nominerade som Årets lag på Idrottsgalan.

Men ingen av skidskyttarna kommer att åka till Idrottsgalan på måndag, enligt Emma Höglund, pressansvarig för skidskyttelandslaget.

Däremot kommer huvudtränaren Johannes Lukas, som är nominerad till Årets ledare, att vara på plats i Stockholm.

Skidskyttarna världscuptävlar denna vecka i tyska Ruhpolding och i nästa vecka bär det vidare till italienska Antholz.

— Det blir en för stor helhetsbelastning. Vi har ett väldigt tufft schema som det är, vi kommer att tävla tre tävlingar här den här helgen och sedan ska vi ge oss upp på hög höjd och tävla i Antholz, förklarar Elvira Öberg på en digital presskonferens.

Hon jagar topplaceringar på bred front, är tvåa i totala världscupen, och den 8-19 februari väntar dessutom VM i Oberhof.

— Att hålla sig frisk är den största utmaningen jag ser med den här säsongen. Det kommer att bli svårt och då kommer jag inte att utsätta mig för några onödiga risker, även om det känns väldigt tråkigt att missa en sån här tillställning, säger Elvira Öberg om Idrottsgalan.

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
TT
/
/