Hanna Öberg visade form i återkomsten efter förkylning. Arkivbild.
Hanna Öberg visade form i återkomsten efter förkylning. Arkivbild. - Foto: TT

Systrarna Öberg femma och sexa i Ruhpolding

Hanna Öberg var tillbaka efter förkylning och visade att det inte finns anledning att oroa sig över formen.Hon slutade femma i distansloppet i Ruhpolding.Lillasyster Elvira kunde inte riktigt upprepa förra veckans succé och blev sexa.


Systrarna Öberg stod för snarlika insatser och följdes åt under världscuploppet i det tyska skidskyttemeckat. Båda drog på sig en straffminut när de missade var sitt skott i det andra skyttet och de åkte också länge ungefär lika snabbt i spåren. Men mot slutet var Hanna Öberg aningen starkare och hon slutade femma, 1.10 efter italienska segraren Lisa Vittozzi.

Storasyster Öberg verkar med andra ord ha återhämtat sig bra efter förkylningen som höll henne hemma under världscuptävlingarna i Pokljuka.

— Jag är jättenöjd med den här tävlingen, säger hon till SVT.

Nöjd med skyttet

Öberg var inte minst tillfreds med hur hon återhämtade sig under loppet, även om det finns en bit kvar till den absoluta toppformen.

— Det kanske fattas lite i att pusha sista varvet, jag kanske inte känner mig så rapp. Jag är ju egentligen mest nöjd med skyttet i dag.

Elvira Öberg vann dubbelt i Pokljuka efter att hon prickat rätt med 40 av 40 skott på skjutvallen. Nu hade det inte räckt med felfritt skytte för att vinna – Öberg var 1.20 bakom Vittozzi i mål.

— Egentligen tyckte jag att det kändes ganska bra i dag, men jag var ganska långt efter med tanke på det, säger Elvira Öberg till SVT.

Åkformen oroar alltså svenskan något, men det omvända gäller skjutformen.

— Jag är jättenöjd med 19 träff av 20, att skyttet fortfarande funkar.

Vittozzi felfri

Vittozzi sköt fullt och tog en överlägsen seger före två fransyskor: Lou Jeanmonnot var slagen med 39 sekunder och världscupledaren Julia Simon ytterligare sex sekunder bakom.

Mona Brorsson sköt fullt fram till det sista skyttet, då bössan inte alls ville lyda värmländskan. Det blev tre bom och fritt fall till 42:a plats i resultatlistan. I stället blev Anna Magnusson trea av svenskorna i Ruhpolding, på 19:e plats.

Linn Persson och tänkta debutanten Sara Andersson var båda anmälda till loppet, men drog sig ur på grund av förkylningar.

Tävlingarna i Ruhpolding fortsätter nu med stafetter (herrar på fredagen och damer på lördagen) innan två masstartslopp avslutar VC-veckan på söndag.

TT
/
SVT
/
Senaste nytt

NHL: New Jersey sparkar tränaren

3 timmar sedan

Arsenals kross – körde över Sheffield United

igår 22:58
Arsenal fullständigt öser in mål just nu. Något som Sheffield United blev smärtsamt medvetna om under måndagskvällen.

Chelsea-stjärna anklagas för rasism

igår 22:16
Fotbollsstjärnan Sam Kerr, till vardags i Chelsea, ställs inför rätta nästa år. 30-åringen från Australien anklagas för att ha rasistiskt trakasserat en polis, skriver The Guardian. Detta ska ha inträffat i London tidigare i år.

Västerås vände – kvitterar i semifinalen

igår 21:08
Det är bortalagens semifinalserie så här långt mellan Edsbyn och Västerås.

Frölunda föll – i stjärnans comeback

igår 20:26
Frölundas lagkapten Hanna Olsson slet av muskelsenorna i baksida lår och säsongen såg ut att vara över. Men i den första semifinalen mot Luleå var stjärnan tillbaka. Trots det blev det förlust för Frölunda.

"Bajens" besvikelse: Missar slutspel i cupen

igår 20:26
Depp i Hammarby. Jubel i Mjällby. Efter 1–1 går Mjällby vidare till kvartsfinal i svenska cupen – samtidigt som Hammarby är utslaget.