Linn Persson. Arkivbild.
Linn Persson. Arkivbild. - Foto: TT

Persson fyra i Ruhpolding när Simon drog ifrån

En sjuk Elvira Öberg tappade mot värsta konkurrenten Julia Simon i toppen av världscupen i skidskytte då fransyskan vann masstarten i Ruhpolding.Men Linn Persson visade formbesked efter sin förkylning och slutade fyra.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Det var Perssons tredje bästa individuella resultat den här säsongen efter en andra- och en tredjeplats.

— Jag är jättenöjd med det jag gör idag, jag skjuter 90 procent. Jag skulle kanske ha skruvat på första serien, det kostade mig en bom, säger hon till skidskytteförbundet om vindförhållandena i första liggande skyttet där hon fick sin första av två bom för dagen.

Persson har varit förkyld i veckan men var tillbaka till lördagens stafett.

— Jag behövde inte göra så mycket jobb själv idag (i spåret) och det behövde jag för jag är inte superpigg. Hade behövt en minuts vila varje varv, säger hon med ett skratt.

Tre topp åtta

Persson kunde inte göra något åt tättrion som var 20 sekunder före i mål. Julia Simon, Frankrike, vann före Lisa Vittozzi, Italien och Anaïs Chevalier Bouchet, Frankrike.

Hanna Öberg blev näst bästa svenska på sjätte plats och Anna Magnusson slutade åtta med tre respektive två bom.

Elvira Öberg är fortfarande krasslig och stod över masstarten. Hon insjuknade inför lördagens stafett. Hon tappade i totala världscupen i och med att främsta konkurrenten Simon vann. Simon är nu 141 poäng före Öberg.

— Elvira mår okej, hon är inte helt hundra och vi hoppas att det inte blir värre. Planen är att hon reser med till Antholz, säger landslagstränaren Johannes Lukas till SVT.

Bruten pallsvit

Det svenska landslaget reser vidare från Ruhpolding efter att ha brutit sviten med svenska pallplatser efter 29 tävlingsveckor. Senast Sverige inte tog en pallplats på en tävlingsplats var i mars 2020.

Tävlingarna i Italien startar på torsdag.

Rättad: I en tidigare version uppgavs fel placering för Anna Magnusson. Rätt är åtta.

TT
/
SVT
/
/