Det är inte tomt på pengar i André Pops plånbok.
Det är inte tomt på pengar i André Pops plånbok. - Foto: Stella Pictures

André Pops pengaregn: Miljonlönen, egna företaget och lyxiga villan

André Pops är en av SVT:s mest folkkära profiler och du ser honom i rutan i Vinterstudion varje helg. Programmet har varit en succé sedan start – och det syns även i programledarens minst sagt feta lönekuvert. Nyheter24 har kikat närmare på sportankarets inkomster och lyxiga boende.


Varje lördag och söndag under vintersäsongen bänkar sig svenska folket framför SVT:s populära Vinterstudion. Programmet leds av André Pops och Yvette Hermundstad, som guidar tittarna i skidskytte, alpint och annan vintersport. 

Pops syns även i SVT under andra stora evenemang som fotbolls-VM, han har varit julvärd och leder även underhållningsprogrammet "Sveriges starkaste familj". 

Här kan du läsa allt om André Pops: Frun Malin, barnen och sjukdomen han drabbades av.

Vad har André Pops i lön? 

André Pops jobb på SVT ger ett minst sagt skönt klirr i kassan. Enligt uppgifter från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade programledaren en taxerad inkomst på 2 622 900  kronor år 2022. Det ger en månadsinkomst på hela 218 575 kronor. 

SVT-profilen är även aktiv i bolaget Pops Podium. Företaget omsatte 940 000 kronor år 2022, och den totala summan tillgångar uppmättes till 1 034 000 kronor samma år.

Bor i lyxig villa

André Pops bor med sin familj i en villa i Saltsjö-Boo i Stockholm som är 181 kvadratmeter stor. Den är värderad till 12 100 000 kronor enligt Booli.

Här kan du läsa om Ingemar Stenmarks förmögenhet Miljonerna, bilarna och blygsamma lönen.

SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Världens bästa innebandyspelare stannar i Umeå

1 timme sedan
Världens bästa innebandytvillingar – Oona och Veera Kauppi – förlänger med SSL-laget Thorengruppen. Finländskorna stannar i Umeå till 2026.

Så tycker fotbollsfansen om VAR

idag 07:16
Närmare hälften – 48 procent – av de som följer fotbollsallsvenskan kontinuerligt eller till och från är ganska eller mycket positiva till att införa VAR. Det visar en undersökning gjort av Verian, på uppdrag av TV4 och Fotbollskanalen. 27 procent av de tillfrågade är dock ganska eller mycket negativa.

Löftet till Bergvall: "Ska finnas där för honom"

idag 06:32
Tolv allsvenska matcher och en cupfinal mot Malmö FF återstår av tiden i Djurgården. Sedan bär det av till London och Tottenham för Lucas Bergvall, 18. Där ställer sig gärna Dejan Kulusevski i välkomstkommittén. Jag har aldrig haft en svensk lagkamrat så det ska bli otroligt kul att vara där och finnas för honom, säger han.

Allsvenskan: Fem unga talanger att hålla koll på

idag 06:30
Vilka slår igenom och får rubrikerna? Vilka nyförvärv blir lyckade? Flopparna? Vilka unga spelare tar den 100:e allsvenska säsongen med storm?

Boston missade chans att säkra slutspel

idag 03:52
Boston behövde "bara" ta en poäng i matchen mot Tampa Bay för att som andra lag för säsongen säkra en plats i Stanley Cup-slutspelet.