Det blir inget mer spel de närmsta två månaderna för svenskstjärnan Jim Gottfridsson.
Det blir inget mer spel de närmsta två månaderna för svenskstjärnan Jim Gottfridsson. - Foto: TT

Sveriges mardröm – VM över för Jim Gottfridsson

Jim Gottfridssons VM är över. Röntgenplåtar visar på en fraktur i vänsterhanden."Det känns oerhört tungt", säger den svenske handbollsstjärnan, som skadade sig i kvartsfinalsegern mot Egypten i handbolls-VM.


Jim Gottfridsson skadade vänster pekfinger i kvartsfinalsegern mot Egypten på onsdagen och åkte efter matchen till sjukhus för att röntgas.

Senare under natten kom beskedet: En fraktur i handen, gips och inget mer spel de närmsta två månaderna.

"Det är fruktansvärt frustrerande då jag känner att både jag och laget har gjort en väldigt bra turnering och jag har drömt om att få spela VM-final på hemmaplan", säger Gottfridsson i ett pressmeddelande på handbollslandslagets sajt.

Gottfridsson fastnade i motståndartröja

Gottfridsson, som tidigt gjorde mål i 26–22-segern mot Egypten, syntes grimasera illa och fick behandling för vänster pekfinger. På reprisbilderna syntes den svenska storstjärnan ha fastnat med fingret i en motståndartröja och han fick rejält ont varpå han lindades. 30-åringen befann sig dock kvar på bänken men spelade inte mer i matchen.

"Jag är övertygad om att det här laget, oavsett om jag är med eller inte, kan slå alla lag i världen. Det känns oerhört tungt, men jag kommer att göra allt jag kan för att stötta laget i kampen om guldet", säger Gottfridsson.

Gottfridsson har en fraktur i handen, meddelar det svenska handbollslandslaget.

Sverige har stark trupp i handbolls-VM

Förbundskapten Glenn Solberg säger att han lider oerhört mycket med Gottfridsson som förberett sig och gjort allt han kunnat.

"Det är en av världens bästa spelare och han har gjort en väldigt fin turnering hittills så det är klart att det är jobbigt för oss, men vi har en väldigt stark trupp som kommer att göra allt för att vinna semifinalen", säger Solberg.

Gottfridsson blev utsedd till turneringens mest värdefulla spelare när Sverige blev Europamästare för ett år sedan. Så sent som i början av januari korades han till världens bästa spelare av Handball-Planet.com.

Det är ännu inte bestämt om Sverige kommer att kalla in någon ersättare från bruttotruppen.

Sverige möter Frankrike i semifinalen på fredag klockan 21.00.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

1 timme sedan
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

1 timme sedan
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

1 timme sedan
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

2 timmar sedan
Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

2 timmar sedan
Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.