Stockholm

Målshow när Arsenal vann i cupen

Arsenal krossade Leeds med 9–0.
Arsenal krossade Leeds med 9–0. Foto: TT

Det blev en riktig målkavalkad när Arsenal slog ut division 1-klubben Leeds ur FA-cupen efter en 9–0-kross. Stina Blackstenius blev matchens bästa målskytt med två fullträffar.


Både Lina Hurtig och Stina Blackstenius fick börja på bänken för Arsenal men när de väl kom in dröjde det inte länge innan de skrev in sig i målprotokollet.

För Hurtig tog det åtta minuter innan hon i den 59:e matchminuten satte Arsenals fjärde mål. För henne stannade målskyttet där, medan lagkamraten Blackstenius gjorde både 6–0 och 7–0 och blev matchens bästa målskytt.

När domaren blåste av matchen var det med förkrossande 9–0 på resultattavlan och Arsenal går därmed vidare till nästa omgång.

Även titelkonkurrenten Chelsea startade sitt cupäventyr med en seger. När laget tog emot ligarivalen Liverpool i FA-cupen stod australiskan Sam Kerr för ett hattrick och säkrade avancemang.

Lagen skulle ha mötts för en vecka sedan, då i ligan, men då planen var för frusen för att spela på fick matchen avbrytas.

I stället fick det regerande mästarlaget spara sin taktik till helgens cupmöte.

Både lagkapten Magdalena Eriksson och Johanna Rytting Kaneryd fick se på från bänken när Sam Kerr skickade in ledningsmålet efter en dryg halvtimmes spel, hennes tolfte mål för säsongen.

Eriksson och Rytting Kaneryd byttes in senare i matchen, men ingen av dem hade något med målen att göra, det var Kerrs show.

Kerr satte sitt trettonde och fjortonde mål för säsongen. Zecira Musovic vaktade stolparna och fick släppa två mål förbi sig i 3–2-segern.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.