Stockholm

Fotbollssjärnan funnen vid liv – begravdes i rasmassorna i Turkiet

Christian Atsu, i blått, var en tusentals som drabbades av måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet
Christian Atsu, i blått, var en tusentals som drabbades av måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Foto: TT / Stella pictures

Före detta Chelsea-spelaren Christian Atsu saknades efter jordbävningarna i Turkiet. 31-åringen, som gjort 60 A-landskamper i fotboll för Ghana, var fast under rasmassorna, rapporterar Reuters.


Atsu blev stor matchhjälte när han avgjorde söndagens turkiska ligamatch mellan Hatayspor och Kasimpasa på tilläggstid. Bara några timmar senare anmäldes han saknad efter att ett lägenhetshus i Hatay kollapsat till följd av de kraftiga jordskalven i sydöstra Turkiet.

Christian Atsu och Taner Savut (Hatayspors sportchef) är fortfarande fast under rasmassorna, säger klubbens vice ordförande Mustafa Özat till turkiska tv-kanalen Play Spor, uppgav nyhetsbyrån Reuters.

Sportjournalisten Saddick Adams uppgav senare på Twitter han stått i kontakt med Atsus rådgivare som fått bekräftat av en lagkamrat att Atsu räddats ur rasmassorna och vårdas på sjukhus.

Även The Guardian publicerade uppgifterna.

Senare under måndagskvällen dementerade Mustafa Özat att Atsu hittats.

"Christian Atsu och vår sportchef Taner Savut är tyvärr fortfarande under spillrorna." sade han till turkiska medier.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

"Vi ber för positiva nyheter", skrev Newcastle på Twitter på måndagen.

"Vi ber för dig, Christian Atsu", twittrade Chelsea samtidigt.

Ska nu vara funnen

Tidigt på tisdagsmorgonen kom uppgifter från turkiska medier som gjorde gällande att klubbens tränare, Mustafa Özat ska ha bekräftat att Christian Atsu nu ska vara återfunnen och förd till sjukhus där han vårdas för andningssvårigheter och en skadad fot. 

Enligt flera källor ska han ha räddats och vårdas på sjukhus för andningssvårigheter och en skadad fot, en uppgift som inte bekräftas av klubben.

Han har också gjort 60 A-landskamper för Ghana, den senaste 2019.

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse och krävt tusentals liv i Turkiet och Syrien. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har utlyst sju dagar av landssorg.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.