Christian Atsu, i rött, saknas efter måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild.
Christian Atsu, i rött, saknas efter måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild. - Foto: TT

Christian Atsu saknas ännu efter jordbävningen i Turkiet

Före detta Chelsea-spelaren Christian Atsu saknas fortfarande efter jordbävningarna i Turkiet, enligt hans turkiska klubb Hatayspor.
– Jag har inga goda nyheter, han har fortfarande inte hittats under spillrorna, säger Hatayspors chef Volkan Demirel till AFP.


Det har kommit motstridiga uppgifter om Christian Atsus försvinnande.

På tisdagen skrev Ghanas fotbollsförbund på Twitter att Atsu är vid liv, efter att ha räddats ur rasmassorna efter jordbävningen som drabbade Turkiet natten till måndagen.

På onsdagen säger Atsus agent Gaynor Frascione att det fortfarande är oklart om Atsu lever.

— Vi vet inte. Alla försöker hitta den vårdcentral där han skulle kunna vara.

— Det fanns också 18 ghananska studenter i den här byggnaden. Ambassadören för Turkiet sade att han var räddad, en läkare gjorde ett uttalande, men det är totalt kaos, säger Frascione till AFP.

Christian Atsu spelade för Chelsea

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

Han har också gjort 60 A-landskamper för Ghana, den senaste 2019.

Stigande dödstal efter skalven 

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse i Turkiet och Syrien. Över 11 200 människor har dött i katastrofen, enligt nyhetsbyrån AFP. Enligt många experter kommer den siffran att stiga. Tiotusentals har skadats.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Efter piskskandalen – kan ske ändringar i "Saudi"

CL-guide: Snackisarna inför dramatiska returer

2 timmar sedan
Målen haglade in i förra veckans Champions League-kvartsfinaler. I veckan avgörs returerna – och inte ett enda dubbelmöte känns givet på förhand. Här är fyra heta snackisar inför dramat.

Oskarshamns poängkung stannar i SHL

3 timmar sedan
Oskarshamns forwardsstjärna Patrik Karlkvist följer inte med klubben ner i hockeyallsvenskan. 31-åringen är klar för spel i SHL-laget Örebro och har skrivit på ett treårskontrakt med närkingarna.

Misstänkt skandal i Peking – lät kines vinna

idag 10:48
Pekings halvmaraton har inlett en utredning av den egna tävlingen efter att märkliga bilder från upploppet fått spridning på nätet. Kinesen He Jien vann – men såg ut att få segern till skänks.

Ludmila talar ut – i bok och dokumentär

idag 09:58
Ludmila Engquists uppgång och fall väckte starka känslor för snart ett kvartssekel sedan. Nu talar hon ut, i en SVT-dokumentär och i en bok. Det är den märkligaste och mäktigaste historia jag har sprungit på, säger medförfattaren Henrik Johnsson.

OS-klara Rissveds vann världscupspremiären

idag 09:22
Den OS-klara mountainbikestjärnan Jenny Rissveds fick en lysande start på världscupsäsongen. Svenskan vann premiären i den olympiska cupen (XCO) i brasilianska Mairiporã.