Christian Atsu, i rött, saknas efter måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild.
Christian Atsu, i rött, saknas efter måndagens kraftiga jordbävningar i Turkiet. Arkivbild. - Foto: TT

Christian Atsu saknas ännu efter jordbävningen i Turkiet

Före detta Chelsea-spelaren Christian Atsu saknas fortfarande efter jordbävningarna i Turkiet, enligt hans turkiska klubb Hatayspor.
– Jag har inga goda nyheter, han har fortfarande inte hittats under spillrorna, säger Hatayspors chef Volkan Demirel till AFP.


Det har kommit motstridiga uppgifter om Christian Atsus försvinnande.

På tisdagen skrev Ghanas fotbollsförbund på Twitter att Atsu är vid liv, efter att ha räddats ur rasmassorna efter jordbävningen som drabbade Turkiet natten till måndagen.

På onsdagen säger Atsus agent Gaynor Frascione att det fortfarande är oklart om Atsu lever.

— Vi vet inte. Alla försöker hitta den vårdcentral där han skulle kunna vara.

— Det fanns också 18 ghananska studenter i den här byggnaden. Ambassadören för Turkiet sade att han var räddad, en läkare gjorde ett uttalande, men det är totalt kaos, säger Frascione till AFP.

Christian Atsu spelade för Chelsea

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–17.

Han har också gjort 60 A-landskamper för Ghana, den senaste 2019.

Stigande dödstal efter skalven 

Måndagens jordbävningar har orsakat enorm förödelse i Turkiet och Syrien. Över 11 200 människor har dött i katastrofen, enligt nyhetsbyrån AFP. Enligt många experter kommer den siffran att stiga. Tiotusentals har skadats.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

3 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?