PSG illa ute i Champions League.
PSG illa ute i Champions League. - Foto: TT

PSG illa ute – förlorade stormatchen

Paris Saint-Germain är illa ute i Champions League.Franska storklubben förlorade hemma mot Bayern München i första åttondelsfinalen med 0–1 sedan Kingsley Coman avgjort.

Coman valde att inte fira sitt segermål som kom i den 53:e matchminuten.

— Det känns lite konstigt. Jag är uppväxt i den här klubben, i den här staden, och föddes här. Så det kändes inte rätt att fira, men vi är så klart väldigt nöjda med den här segern, säger Bayerns franske matchvinnare enligt AFP.

Numera startar 16-åringar i Champions League-slutspelet. Paris Saint-Germains mittfältstalang, Warren Zaïre-Emery, född 2006, fick förtroendet från start. Zaïre-Emery skrev samtidigt historia som den yngste någonsin att starta en slutspelsmatch i världens bästa klubblagsturnering.

Parallellt med detta så var det ett blekt PSG som kom ut. Bortalaget Bayern München tog tag i matchen direkt, men utan att lyckas skapa några heta målchanser.

Coman sänkte PSG – igen

Hemmalaget har drabbats hårt av skador de senaste veckorna. Men till start kom man med Neymar och Lionel Messi – däremot satt Kylian Mbappé på bänken då han inte var hundra procent.

Efter en mållös första halvlek var PSG-tränaren Christophe Galtier tvungen att agera. Ut med högerbacken Achraf Hakimi och in med Presnel Kimpembe.

Så det blev trebackslinje som gällde.

Men det hjälpte föga.

För några minuter senare tog Bayern München ledningen – genom PSG-fostrade Kingsley Coman. 26-åringen var den som sänkte den franska storklubben när lagen möttes i Champions League-finalen 2020. Då gjorde yttern matchens enda mål.

Milan besegrade Tottenham

Direkt efter målet byttes Mbappé in och i den 80:e matchminuten fick fransmannen in bollen i mål. Men målet viftades bort för offside på vänsterbacken Nuno Mendes.

Därefter hade hemmalaget flera heta kvitteringschanser, men Bayern München – som fick backen Benjamin Pavard utvisad på tilläggstid – höll undan och vann till slut med 1–0. Tyska giganten har nu ett gyllene läge att ta sig till kvartsfinal. Returmatchen på Allianz arena spelas den 8 mars.

Men PSG har långt ifrån gett upp.

— Vi är i underläge, men vi visade att vi kan ge dem problem. Nu gäller det bara att se till att alla våra spelare är friska och sedan ska vi åka dit och försöka gå vidare, säger Mbappé enligt AFP.

I kvällens andra Champions League-match besegrade AC Milan Tottenham på San Siro med 1–0. Stor matchhjälte blev offensive mittfältaren Brahim Diaz när han satte matchens enda mål redan i den sjätte spelminuten. Returmatchen i London spelas även den 8 mars.

Dejan Kulusevski spelade från start men byttes ut i den 70:e minuten. Zlatan Ibrahimovic, som precis kommit tillbaka från en långtidsskada, är inte med i Milans Champions League-trupp.