Det blev ett VM-guld för Sebastian Samuelsson.
Det blev ett VM-guld för Sebastian Samuelsson. - Foto: TT

Tränaren efter succén: "Inte kunnat drömma om"

VM-guld till Sebastian Samuelsson och silver för Martin Ponsiluoma.Och totalt tio historiska svenska VM-medaljer i tyska Oberhof.Vilken avslutning, det hade man inte kunnat drömma om, säger skyttetränaren Johan Hagström.


Fakta: Sveriges tio VM-medaljer

Guld: Hanna Öberg, distans 15 kilometer, Sebastian Samuelsson, masstart 12,5 kilometer

Silver: Hanna Öberg, sprint 7,5 kilometer, Linn Persson, distans, Martin Ponsiluoma, masstart.

Brons: Linn Persson, sprint, Sebastian Samuelsson, jaktstart 12,5 kilometer, Sebastian Samuelsson, distans 20 kilometer, herrarnas stafett (Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson), damernas stafett (Linn Persson, Anna Magnusson, Elvira Öberg, Hanna Öberg).

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma knäckte Norges Johannes Thingnes Bø. Samuelsson sköt fullt och säkrade VM-guldet samtidigt som Ponsiluoma var stark ute i spåret och kunde hålla Bø bakom sig och ta silvret.

Efteråt var alla lyriska över jättesuccén och menade att det blev en perfekt avslutning på ett framgångsrikt svenskt mästerskap. Totalt har Sverige tagit tio medaljer – nytt svenskt mästerskapsrekord. Dessutom återstår en tävling – damernas masstart där det kan bli fler medaljer.

"Väldigt bra"

— Vilken avslutning, det hade man inte kunnat drömma om. "Sebbe" sade innan dagens tävling att det kommer bli tufft. Han trodde att han skulle få det kämpigt på skjutvallen och att han behövde jobba extra, säger skyttetränaren Johan Hagström.

— "Ponsi" var mer inne på att han gillar sådana här tävlingar. Han gör det väldigt bra. Sebbe tar det lugnt när han skjuter och "Ponsi" gör tvärtom. Han skjuter snabbt. Båda gjorde det väldigt bra.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø hade chansen på ännu ett guld, men fick inte till det. Han nöjde sig med ett brons.

"Trodde jag inte"

— "Sebbe" och "Ponsi" bryr sig inte om vad han (Bø) gör. De är glada för att de vann. Jag tror inte de tänker på att han missade guldet. Han har redan tagit sina medaljer, och om han hade stått på noll så tror jag att vi hade fått se något annat i dag, säger Johan Hagström och konstaterar sedan:

— Inför mästerskapet trodde jag inte på att vi som landslag skulle ta så många medaljer. Vi slår ju rekordet (sex medaljer i Pokljuka 2021) med hästlängder.

TT
/
/
Senaste nytt

Stjärnan krossade världsrekordet i maraton

1 timme sedan

Peter Forsbergs skada kunde kostat honom livet: "Ganska stor operation"

1 timme sedan
En av Sveriges och världens bästa hockeyspelare genom tiderna heter Peter Forsberg. Nyheter24 har tagit reda på vad svenska folket googlar på mest om hockeyikonen från Örnsköldsvik.

Werder Bremen slog FC Köln hemma

2 timmar sedan
Ett måls övervikt avgjorde en resultatmässigt jämn match för Werder Bremen, som vann hemma mot FC Köln med 2-1 (1-1) i Bundesliga i fotboll på lördagen. Justin Njinmah blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 67 minuter.

Verstappen tillbaka som vinnare

3 timmar sedan
Max Verstappen är tillbaka som vinnare efter ett kort avbräck på segersviten.

Seger för Malmö hemma mot Färjestad

idag 09:00
Hemmalaget Malmö tog hem segern mot Färjestad i SHL. 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) slutade matchen på lördagen.

Lazio och Monza delade på poängen

idag 08:40
Lazio och Monza tog en poäng var i mötet i Serie A i fotboll på Stadio Olimpico. Matchen slutade 1-1 (1-1).

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.