Henrik Rydström vinnare i tävlingsdebuten. Arkivbild.
Henrik Rydström vinnare i tävlingsdebuten. Arkivbild. - Foto: TT

Rydström vinnare i tävlingsdebuten: "Avvägning"

Första tävlingsmatchen för Henrik Rydström.Då besegrade Malmö FF Skövde med 2–0 i svenska cupen.Vi fick matchen dit vi ville spelmässigt och kväver det de vill göra i sitt spel, säger Rydström till klubbens hemsida.

Hemmalaget behövde inte vänta länge för ett ledningsmål. För redan i den tionde minuten kunde Isaac Kiese Thelin kyligt placera in 1–0. Ett par minuter senare utökade Sebastian Nanasi till 2–0.

— Det känns jättebra, det har inte riktigt klickat under försäsongen, jag har inte riktigt fått in bollen i mål. Såklart extra skönt att göra ett mål och en assist, säger Nanasi i C Mores sändning, enligt TV4:s Fotbollskanalen.

"Otrolig dominans"

Trots en överkomlig 2–0-seger var allt inte frid och fröjd för Malmö och nye tränaren Henrik Rydström. Mittfältaren Moustafa Zeidan fick kliva av skadad efter 50 minuter med en befarad muskelskada.

— Vi har otrolig dominans hela matchen. Och hanterar deras styrkor på ett jävligt bra sätt, säger Rydström.

47-årigen har imponerat stort som tränare – först i Sirius och sedan i Kalmar FF. Han skrev på ett "tillsvidarekontrakt" med Skåneklubben i november.

"Bekväma"

— Vi blev bekväma i några perioder, sedan är det alltid en avvägning när man leder med 2–0 och inte vill åka på onödiga kontringar. Vi ville inte bjuda in dem till den typen av fotboll. Men jag är sammantaget jättenöjd och vi fick matchen precis dit vi ville, säger Rydström till klubbens hemsida.

Härnäst väntar svenska cupens andra gruppspelsmatch för Malmö FF – mot IFK Luleå den 27 februari.

IFK Norrköping, som hade en bedrövlig säsong 2022 med en tolfte plats, inledde tävlingssäsongen med att besegra Gais med 1–0. Stor matchhjälte blev Arnór Traustason som stod för matchens enda fullträff.

På Tele2 arena stod Nahir Besara för Hammarbys två första mål i 4–1-segern mot Brage. Sedan satte inhopparna Jusef Erabi, 19 år, och Montader Madjed, 17, dit klubbens övriga mål.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.