Manchester Uniteds Casemiro, trea från vänster, nickar in ledningsmålet i cupsegern över Newcastle. - Foto: TT

Snabba mål bröt titeltorkan – "känns enormt"

Manchester Uniteds sex år långa titeltorka är över.United vann Ligacupfinalen över Newcastle med 2–0 på Wembley efter snabba mål från Casemiro och Marcus Rashford.Det känns enormt. Förhoppningsvis pushar det här oss till mer, säger Rashford till Sky Sports.

Victor Nilsson Lindelöf fick ingen speltid i finalen utan fick se hela matchen från bänken.

Joseph Elanga var utanför truppen.

Men Nilsson Lindelöf kunde ansluta till segerfirandet och räkna in sin första titel med United.

Den svenske landslagskaptenen kom till den engelska storklubben bara några månader efter att United hade vunnit Europa League-titeln 2017. Den säsongen vann klubben också Ligacupen.

Sedan dess har titelskåpet på Old Trafford inte fyllts på.

"Betyder oerhört mycket"

Så segerjublet efter fullträffen på Wembley inför 87 306 åskådare var lika stort som efterlängtat.

— Det betyder oerhört mycket att få vara involverad i sådana här matcher. Det är något vi som klubb har saknat. Att vi tagit oss hela vägen och vinner är stort. Vi vill fortsätta vinna, säger Rashford till Sky Sports.

Alexander Isak var utanför Newcastles startelva, men kom in efter paus som ersättare till Sean Longstaff.

Då hade United tagit segergreppet precis före paus.

Casemiro nickade in Luke Shaws perfekta frispark i den 33:e minuten och bara sex minuter senare slog Marcus Rashford till.

Hans avslutning tog på Newcastlebacken Sven Botman och gick i en båge över målvakten Loris Karius. Officiellt bokfördes målet som ett självmål.

"Intressant på gång"

Minuten innan ledningsmålet hade Allan Saint-Maximin ett läge för Newcastle som dock avvärjdes av Unitedmålvakten David de Gea.

Men Newcastle hade svårt att skapa heta chanser och Alexander Isak & Co fastnade oftast vid straffområdesgränsen.

— Det är målen som saknas. Spelmässigt startade vi bra, men så släpper vi in mål på en fast situation. Det är sådana detaljer som avgör i finaler. Men jag känner att vi har något intressant på gång, det här är bara början, säger Alexander Isak till Viaplay.

I stället fick Manchester United och nederländske managern Erik ten Hag jubla över en bruten titeltorka.