Arsenals spelare och supportrar firar segermålet mot Bournemouth i den 97:e minuten. - Foto: TT

Drömmål av Nelson – vild glädje i Arsenal

Reiss Nelson har inte spelat många ligaminuter för Arsenal den här säsongen.Det tog han igen med råge mot Bournemouth.23-åringen fick Emirates Stadium att koka med 3–2-målet i den sjunde tilläggsminuten.Det känns otroligt, säger han till Viaplay.

Den dramatiska upplösningen gav Arsenal tre poäng och ett fortsatt försprång på fem till Manchester City, den regerande mästaren som tidigare under dagen vunnit med 2–0 mot Newcastle.

I veckan prickade formstarke Phil Foden in två bollar mot Bristol City i FA-cupen. Uppföljningen i Premier League gick inte av för hackor. Den engelske landslagsmannens slalomfärd med bollen gav ett tidigt ledningsmål.

På Etihad Stadium avgjorde inhopparen Bernardo Silva. Han hade varit på planen i drygt två minuter när han effektivt tog tillvara på Erling Braut Haalands framspelning.

Isak på bänken

Alexander Isak, den svenska landslagsanfallaren, fick börja på bänken i Newcastle. Han kom in med en dryg halvtimma kvar att spela.

Matchen bjöd också på heta känslor. Haaland och Dan Burn – två storväxta herrar – hamnade i ett gruff som ledde till att båda varnades.

De tagna tre poängen satte press på Arsenal några timmar senare – och dagen såg ut att sluta väl för Manchester City.

Nio sekunder – längre tid tog det nämligen inte för Bournemouth att skaka om Arsenal på Emirates. Hemmaförsvaret missade helt dansken Philip Billing som vid bortre stolpen stötte in Dango Ouattaras inspel i matchens första anfall.

Aaron Ramsdale räddade sedan Arsenal från ännu ett baklängesmål när han motade undan Ouattaras friläge.

Redan efter dryga 20 minuter tvingades Leandro Trossard kliva av med en skada och ersattes av Emile Smith Rowe.

Från 0–2 till 3–2

Nästa svåra motgång för Arsenal stod Marcos Senesi för – med hörnmålet som gav Bournemouth 2–0 kort efter pausen.

Men serieledaren visade både moral och skicklighet. Thomas Partey reducerade och inhopparen Ben White kvitterade. De sista 20 ordinarie minuterna bjöd på en så gott som konstant forcering i jakten på segermålet.

Tilläggstiden var på väg att rinna ut när inhopparen Nelson, en av klubbens egna produkter, fick drömträff med vänstern och räddade alla tre poängen åt Arsenal.

Arsenal firar den dramatiska 3–2-segern mot Bournemouth.

— Jag har jobbat hårt den senaste månaden efter en skada. Alla blev som galna när skottet gick in. Det var ett stort ögonblick för mig, säger Nelson till Viaplay.

Lättnad för Potter

På Stamford Bridge förbättrades rimligen hårt kritiserade Graham Potters situation. Seger mot Leeds var mer eller mindre ett måste för att få behålla jobbet som manager – och seger blev det för Chelsea. Wesley Fofana avgjorde tidigt i andra halvlek.

Det var Chelseas första mål på 396 minuter och bara lagets andra mål på de senaste sju matcherna.

Om mindre än två veckor tar förbundskaptenen Janne Andersson ut truppen till EM-kvalen mot Belgien och Azerbajdzjan.

Goda landslagsnyheter från England:

+ Dejan Kulusevski spelade från start för Tottenham, som dock föll (0–1) borta mot Wolverhampton.

+ Viktor Gyökeres fortsätter att producera för Coventry. Anfallaren stod för två av målen i 4–0-segern borta mot Huddersfield. Gyökeres är nu uppe i 17 mål i andraligan.

/
/
/

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.