Emma Raducanu har för första gången sedan september vunnit två matcher i rad.
Emma Raducanu har för första gången sedan september vunnit två matcher i rad. - Foto: TT

Raducanu bryter svit i Indian Wells

Sedan Emma Raducanu skrällvann US Open har framgångarna varit begränsade. I Indian Wells har hon för första gången på ett halvår vunnit två matcher i rad.Det känns rätt bra, säger brittiskan.


När Emma Raducanu stod som segrare i US Open 2021 som 19-åring blev hon automatiskt ett av de stora tennisnamnen. Men framgångarna därefter har varit begränsade och i de flesta tävlingar hon ställt upp har det tagit stopp i första eller andra omgången.

Raderade sociala medier

— Jag skulle inte säga att där jag nu befinner mig är botten, det finns värre ställen att vara på. Men det har definitivt varit en upplevelse och jag har lärt mig mycket av att försök att klättra upp igen. Jag tror att det främsta jag gjort är att jobba konsekvent, dag efter dag, sade brittiskan till WTA-touren inför den pågående stortävlingen i Indian Wells.

Efter Australian Open, där hon åkte ut i andra omgången, raderade Raducanu Instagram- och Whatsapp-apparna från sin mobil.

— Jag har levt under min egna lilla sten. Ibland går du igenom perioder där du bara vill koncentrera dig på dig själv och jag var väldigt nöjd med mitt liv utan dem, säger hon till Eurosport.

Slog ut Linette

Kanske är det i Kalifornien det vänder. 20-åringen har i alla fall för första gången sedan i Seoul i september vunnit två matcher i rad, där hon först slagit ut Danka Kovinic från Montenegro och på lördagen Polens Magda Linette, som nådde semifinal i Australian Open tidigare i år, med 7–6, 6–2.

— Jag var så nöjd med sättet jag kämpade på. Eftersom Magda spelade på en så hög nivå. En del saker som fungerat tidigare gjorde inte det den här gången, så jag anpassade mig.

Problem med handled

Raducanu har problem med en handled, som hon får behandling för.

— Jag har så lite träning de senaste veckorna, så att få spela matcher och vinna är en bonus. Jag njuter av att tävla igen, säger hon enligt turneringens sajt.

I tredje omgången väntar Brasiliens Beatriz Haddad Maia, som slog ut Katerina Siniakova från Tjeckien.

Från Tjeckien är däremot Karolina Muchova vidare till tredje omgången, efter att ha slagit ut tvåfaldiga Indian Wells-mästaren Victoria Azarenka från Belarus.

Stormar vidare i turneringen gör världsettan Iga Swiatek, som slog ut amerikanskan Claire Liu i raka set.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

1 timme sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

1 timme sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.