Ibrahim Sadiq gjorde två av Häckens mål i semifinalsegern mot Djurgården.
Ibrahim Sadiq gjorde två av Häckens mål i semifinalsegern mot Djurgården. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Häcken klart för cupfinal – möter Mjällby

När Djurgården slarvade – då högg Häcken direkt.Med två mål på tre minuter säkrade Hisingsklubben final i svenska cupen.Vi ser bra ut men vill vara ännu bättre, säger Samuel Gustafson till C More efter 3–0-segern.

Häcken vann klubbens första SM-guld på herrsidan i fjol.

Den 18 maj kan Hisingslaget fylla på prisskåpet i klubbhuset med svenska cupens pokal, som klubben vunnit vid två tillfällen; 2016 och 2019.

Men för att klubbchef Marcus Jodin och sportchef Martin Ericsson ska få polera och ställa in förstapriset krävs seger borta mot Mjällby, som tog sig till final genom att vinna med 1–0 hemma mot Hammarby.

Häcken tog sig dit via 3–0 mot Djurgården.

Utnyttjade misstag

En seger som till stora delar grundlades av Stockholmsklubbens misstag.

+ 1–0, 34:e minuten, Lars Olden Larsen.

Jacob Widell Zetterström, Djurgårdens målvakt, slarvade med en passning i uppspelsfasen – och då högg Häcken, som planerar att ha ett högre presspel än i fjol, och efter Mikkel Rygaards diagonalpassning kunde Olden Larsen sätta dit ledningsmålet.

+ 2–0, 37:e minuten, Ibrahim Sadiq.

Gästernas Besard Sabovic slog bort bollen och efter ett fint kombinationsspel av Häcken satte Sadiq bollen i Widell Zetterströms bortre hörn.

— Det här är ett missnöje, att vi inte tar oss vidare. Vi vill vinna till vilket pris som helst men vi räckte inte till i dag, säger Magnus Eriksson, Djurgårdens lagkapten, till C More.

"En process"

Häckens Samuel Gustafson:

— Det är klart att det är dumt att klaga när man har slagit Djurgården med 3–0 men det känns som att vi har några fler nivåer i oss, säger han till C More.

— Vi är sylvassa framåt och stabila bakåt, vi är rätt bra i vårt höga försvarsspel och rätt bra i vårt låga när de trycker på. Vi ser bra ut men vill vara ännu bättre.

I andra halvlek visade det regerande allsvenska mästarlaget att mål även kan göras på andra vis.

Kristoffer Lund Hansen slog en lång, öppnande djupledsboll till Benie Traore. Bollen skickades sedan tvärs över Djurgårdens straffområde, till Sadiq som tryckte in sitt andra mål för matchen.

Ett mål som cementerade klubbens femte cupfinal på herrsidan.

/
/

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.