Roy Hodgson är tillbaka i Premier League-cirkusen. Arkivbild.
Roy Hodgson är tillbaka i Premier League-cirkusen. Arkivbild. - Foto: Rui Vieira/AP/TT

Roy Hodgson tar över Crystal Palace

Roy Hodgson tar över som tränare i Premier League-laget Crystal Palace efter sparkade Patrick Vieira.Målet är att säkra nytt kontrakt – och sedan lämna över ansvaret.


Den 75-årige Hodgson blir en tillfällig lösning för resten av säsongen, skriver den Londonbaserade fotbollsklubben på sin hemsida. Palaces U21-tränare Paddy McCarthy, som hade huvudansvaret under helgens 1–4-förlust mot Arsenal, blir assisterande.

Det är inte första gången som klubben sätter sin tilltro till Hodgson, som själv inledde sin aktiva karriär i Palace. Den Sverigebekante tränarveteranen – Hodgson hade sejourer i Halmstad, Oddevold, Örebro och Malmö FF under 1970- och 80-talen – styrde även Crystal Palace-skutan 2017–2021.

"Det är en ära att bli ombedd att återvända till klubben, som alltid har betytt så mycket för mig, och att få förtroendet att försöka få laget på rätt köl. Vårt enda mål är att börja vinna matcher och ta tillräckligt med poäng för att säkra Premier League-kontraktet", säger Hodgson.

Hans tränarkarriär sträcker sig över mer än 45 år och har tagit honom till klubbar som Inter, Blackburn, Fulham, Liverpool och West Bromwich. Han har även varit förbundskapten för flera landslag: England, Schweiz, Förenade arabemiraten och Finland.

För drygt ett år sedan skrev han på ett korttidskontrakt med Watford, men lämnade efter att klubben åkte ur Premier League.

Crystal Palace ligger tolva i tabellen, men har bara tre poäng ner till West Ham på nedflyttningsplats. Laget är det enda i ligan som ännu inte har vunnit någon match efter årsskiftet.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

1 timme sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

1 timme sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

3 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

3 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.