Fem miljoner människor, uppskattningsvis, var en del av paraden efter Argentinas VM-guld. Intresset är även stort när landslaget ska spela i Buenos Aires. Arkivbild.
Fem miljoner människor, uppskattningsvis, var en del av paraden efter Argentinas VM-guld. Intresset är även stort när landslaget ska spela i Buenos Aires. Arkivbild. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Messi lockar – 1,5 miljoner ville ha biljetter

Publicerades: 22 Mar, 08:24

Argentinas och Lionel Messis landslag är hemma i Buenos Aires.Då är intresset stort för att få se världsmästarlaget på Monumental-stadion.Mer än 1,5 miljoner personer ansökte om biljetter till mötet med Panama.


Argentinas VM-guld i Qatar var efterlängtat. Efter triumfen i Mexiko 1986 var landslaget nära att återigen få lyfta pokalen i Brasilien 2014 men finalen slutade med förlängningsförlust mot Tyskland.

Åtta år senare fick dock landslaget och landet jubla.

Lionel Messi & co vann straffdramat mot Frankrike i Doha.

Fem miljoner i paraden

Efter stjärnornas firande på egen hand i Qatar fortsatte festandet tillsammans med invånarna – uppskattningsvis fem miljoner människor var del av paraden i huvudstaden.

När landslaget är tillbaka i Buenos Aires, match mot Panama på torsdag, är det fortsatt stort intresse för världsmästarlaget.

Och det är många som vill vara på plats.

Mer än 1,5 miljoner personer ansökte om de 63 000 tillgängliga biljetterna – 20 000 personer har fått speciella inbjudningar – och matchen på Monumental-stadion var slutsåld efter två timmar.

Lionel Messi med VM-pokalen. Arkivbild.

Stort medialt intresse

Intresset är även stort från medierna. Argentinas fotbollsförbund fick över 130 000 ackrediteringsansökningar.

— Vi hade gärna sett att alla hade fått plats men vi skulle behöva två arenor bara för att få plats med journalisterna, säger förbundsordföranden Claudio Tapia.

Argentinas regering har, med tanke på intresset, beslutat att alla ska kunna se landslagets match och därför kommer den att sändas på en kanal som är tillgänglig för samtliga invånare.

— Målet är att spela på samma nivå som vi har gjort, säger förbundskapten Lionel Scaloni.

— Nu kommer det så klart att bli tuffare, då alla vi vinna mot oss.

TT
/
/
/
Senaste nytt

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

1 timme sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

2 timmar sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

2 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Alexandersson slutkörd – säkrade VM-silver

3 timmar sedan
Hon hade redan en medalj i fyra olika sporter, orientering, skyrunning, skidalpinism, skidorientering. Nu kan Tove Alexandersson, 30, lägga till en femte. För under lördagen tog Alexandersson VM-silver i traillöpning i österrikiska Tyrolen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.