Avspärrningar vid Friends arena i Stockholm.
Avspärrningar vid Friends arena i Stockholm. - Foto: Elvira Knudsen/TT

Hotfull man tog sig in på landslagets träning – med misstänkt farliga vätskor

Friends arena i Solna har spärrats av samtidigt som fotbollsherrarnas samling pågår inne på arenan. En obehörig person ska ha tagit sig in på området och agerat hotfullt och haft med misstänkt farliga väskor där landslaget tränade.


— Mannen har lyckats ta sig väldigt långt in i arenan, trots att han inte ska vara där. Mannen har sagt saker som fått oss att reagera, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, till tidningen.

Ingen släpps för tillfället in i eller ut från arenan och polisen har spärrat av ett större område runt en av ingångarna.

Landslaget hade schemalagd träning från klockan 11.45 till runt 13. Det var i samband med slutet av träningen som händelsen inträffade. Intervjuerna med journalister på plats, som skulle ha följt direkt efter träningen, har skjutits fram.

Martin Fredman, säkerhetsansvarig på Svenska fotbollförbundet, bekräftar att en person har fastnat i säkerhetskontrollen.

— En person uppmärksammandes som försökte ta sig in på arenan som saknade rättighet. Han har fastnat i den kontrollen som finns. Personen avviker i sitt beteende och blir lite hotfull. Det är ett polisiärt ärende nu och det undersöker eventuella föremål. Allt hos oss har fungerat. Jag har bett min personal att rapportera avvikelser och det här var definitivt en avvikelse, säger han, säger Fredman till Aftonbladet.

TT
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!