Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Anders Wiklund/TT

Zlatan: "I dag fick vi betala ordentligt"

Publicerades: 25 Mar, 00:02

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka i landslaget. Men det blev ingen rolig återkomst i 0–3-förlusten mot Belgien.Gör man de små misstagen så får man betala för det tyvärr. I dag fick vi betala ordentligt, säger Ibrahimovic.


Kanske var det kvällens största jubel på Friends arena när Zlatan Ibrahimovic drog av sig uppvärmningskläderna och gjorde sig redo för inhopp.

Det stod 0–2 då, blev 0–3 till slut – och en blytung start på det svenska EM-kvalet.

— Det var inget bra resultat för oss, men jag tycker att vi gör en bra match, säger 41-åringen och utvecklar:

— De får målen, men vi hade någon på mållinjen (Kulusevski vid 0–0). Hade den varit någon centimeter mer inne, då tror jag att matchbilden hade varit annorlunda.

Hattrick

I stället var det Romelu Lukaku – Zlatans antagonist från rivalklubben Inter – som hittade rätt tre gånger om och sänkte Blågult.

Ibrahimovic själv hann inte oroa särskilt mycket efter att han ersatt Alexander Isak i 73:e minuten.

— Mycket adrenalin, men tyvärr – matchbilden var inte lika glädjande, säger Milananfallaren.

Han beklagar inte att inhoppet inte blev längre.

— Jag tror att det var bra som det blev. Jag kommer från ett annat läge, jag kommer från 14 månader där jag har varit skadad. Så det gäller att bygga upp det nu, man ska inte skynda på något. Jag ska känna mig bekväm också, på planen. Inte bara ha adrenalin som flödar i huvudet och bara vill, vill, vill spela. Det är klart att man vill spela, men det gäller att vara försiktig samtidigt.

Håller inte med Lagerbäck

Förre förbundskaptenen Lasse Lagerbäck ord i Viaplays studio – att det var "pojkar mot män" på planen – höll den långe skåningen inte med om.

— Det är klart att när man ligger under så börjar man jaga, då tappar du själva planen som du ska följa, det vi har förberett hela veckan. Det blir en helt annan bild på matchen när du ligger under, säger Ibrahimovic.

Precis som alla andra upplevde han att gräsmattan på nationalarenan var halkig. På samma plan väntar Azerbajdzjan när EM-kvalet fortsätter med en måstematch på måndag kväll.

— Det kommer bli en helt annan match. Vi kommer föra spelet mer och få fler chanser än vi fick i dag. Sedan gäller det att sätta dem, precis som Belgien gjorde i dag.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

1 timme sedan

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

1 timme sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

2 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Alexandersson slutkörd – säkrade VM-silver

2 timmar sedan
Hon hade redan en medalj i fyra olika sporter, orientering, skyrunning, skidalpinism, skidorientering. Nu kan Tove Alexandersson, 30, lägga till en femte. För under lördagen tog Alexandersson VM-silver i traillöpning i österrikiska Tyrolen.

Broberg om helvetet: "Börjar bli galen"

2 timmar sedan
Huvudet vill, men kroppen säger ifrån. Kristoffer Broberg gick runt Ullna på finfina 66 slag, men tvekar ändå om en fortsatt satsning. Jag börjar bli galen. Jag vill inte spela golf på det här sättet, säger Broberg.

Häckens glädjebesked: Sana tillbaka

3 timmar sedan
På söndag tar Häcken emot Mjällby i allsvenskan i den sista matchen innan sommaruppehållet.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.