Ludwig Augustinsson steget bakom Belgiens Dodi Lukebakio, en av matchens främsta spelare när Belgien gjorde 3–0 på Sverige i EM-kvalstarten.
Ludwig Augustinsson steget bakom Belgiens Dodi Lukebakio, en av matchens främsta spelare när Belgien gjorde 3–0 på Sverige i EM-kvalstarten. - Foto: Anders Wiklund/TT

Augustinsson skadad – undersöks i dag

Publicerades: 25 Mar, 06:00

Dodi Lukebiako gav Ludwig Augustinsson en hemsk kväll. Inte nog med det.I slutet av matchen stukade vänsterbacken foten och riskerar att missa måndagens möte med Azerbajdzjan.Vi ska kolla lite noggrannare i morgon, säger Augustinsson efter 0–3-förlusten mot Belgien.


Han är inte speciellt förhoppningsfull kring att komma till spel när EM-kvalet fortsätter redan om några dagar, hemma mot Azerbajdzjan på Friends arena.

— När jag haltar som jag gör nu känns det inte optimalt. Man vet aldrig, men det gör lite ont nu, säger han.

I samband med Romelu Lukakus 3–0 i slutet fick han inhopparen Viktor Claesson över sig.

— Han försökte hjälpa till och så fick jag hela hans tyngd över mig.

Brist på speltid

Augustinsson vred sig i plågor och byttes omgående ut mot Gabriel Gudmundsson. Ett trist slut på en mycket jobbig kväll för vänsterbacken. Augustinsson, på lån i Mallorca från Sevilla, lider av brist på speltid den här säsongen. Det var tydligt några gånger mot Belgien.

Han hade stora problem med Dodi Lukebiako, som spelade fram till Lukakus två första mål.

— Det fanns situationer där jag hade kunnat göra det bättre. Det är klart, kommer man hit med tio 90-minutersmatcher bakom sig kanske du kommer i toppform.

Straffar oss

Förbundskaptenen Janne Andersson ställde sig frågande till varför så många av hans spelare halkade och tappade balansen.

Augustinsson:

— Vi har de skor och dobbar vi ska ha, men planen släpper lite. Det är något vi får se över. Det var förvånande att vi halkade så mycket .

Augustinsson om Belgien:

— De är skickliga, ett världslag. Vi hade några lägen, en boll på mållinjen och några lägen där vi antingen halkar eller tar förhastade beslut. Vi fick inte in bollen och då straffar de oss.

— De visade sin klass några gånger och då blir det 3–0. De kanske inte borde ha fått göra 3–0 men så gör en världsnation.

— Vi vet att vi kan göra det bättre, men det fanns också saker som var bra och som vi kan ta med oss, säger han.

TT
/
/
/
Senaste nytt

Skrällen: Lukaku bänkas i CL-finalen

HBK vann derbyt efter dråpligt självmål

Halmstad BK tog tre blytunga poäng borta mot tabelljumbon Varberg när de vann med 2–1. Det kommer en välbehövlig semester men det är svårsmält det här, säger Varbergs tränare Joakim Persson i Discovery+.

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

De svenska volleybolldamerna har krattat för en rafflande gruppfinalavslutning mot Belgien i Golden League nästa lördag. Det efter att ha vunnit måstematchen borta mot Bosnien-Hercegovina. Sverige hämtade upp ett 0–2-underläge till seger med 3–2.

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

1 timme sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

2 timmar sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

3 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.