Zlatans nära vän är död.
Zlatans nära vän är död. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Zlatans vän död i leukemi

Publicerades: 27 Mar, 16:02

Nyligen fick han Zlatan Ibrahimovic att bryta ihop i tårar på en gala.Nu är svenskens nära vän, Thijs Slegers, död.Jag älskar dig min vän, har landslagsanfallaren tidigare sagt.


Thijs Slegers och Zlatan Ibrahimovic lärde känna varandra när en ung Zlatan lämnade Malmö FF för spel i den nederländska storklubben Ajax. Då jobbade Slegers som journalist och tog kontakt med den då 19-årige fotbollstalangen.

— Han var min ende vän i Nederländerna. Jag kände mig vilse och var ung. Jag hade egentligen ingen där och sedan kontaktade en journalist mig. Vid den här tidpunkten var journalister mina fiender, inte vänner, har Ibrahimovic tidigare berättat om deras första möte.

Zlatan känslosam

Thijs Slegers drabbades av leukemi 2020 och i februari i år arrangerades en gala i hans namn. Man uppmanades att bli stamcells- och bloddonator. "Ibra" var en av de som gjorde det. I ett känslosamt tal berättade anfallaren om deras relation.

— Jag skrev om Thijs betydelse i min bok. Jag var väldigt tacksam för allting han hade gjort för mig och vi håller fortfarande kontakten. Han gick rakt i mitt hjärta. Jag älskar dig min vän, sade Zlatan på en videolänk samtidigt som han torkade tårarna.

PSV: "Med sorg"

2015 lämnade Thijs Slegers journalistiken för att i stället bli presschef i den nederländske storklubben PSV Eindhoven. Han jobbade där fram till förra året.

På måndagen meddelade PSV meddelar att Slegers har gått bort i sviterna av leukemi. Han blev 46 år gammal.

"Det är med sorg som PSV meddelar att kollegan Thijs Slegers gick bort under måndagsmorgonen. Han gick bort efter en orättvis kamp om en försvagande sjukdom. Klubben tänker på hans familj och alla anhöriga", skriver PSV i ett pressmeddelande.

TT
/
/
/
/
Senaste nytt

Krisande AIK vill låna 10 miljoner av fansen

1 timme sedan

Miljonregn över Beckham – Messi-effekt i Miami

1 timme sedan
Lionel Messi ratade både oljepengar i Saudiarabien och legendarstatus i Barcelona för att bli en del av David Beckhams Inter Miami. Nu får klubben ett rejält uppsving, både på sociala medier och i biljettkassan.

Denver vann tredje finalmatchen

2 timmar sedan
Jamal Murray och Nikola Djokic blev historiska när deras Denver besegrade Miami med 109–94 i den tredje NBA-finalen. Denver leder nu finalserien med 2–1 i matcher.

Guide: Allt du behöver veta inför mixedgolfen

idag 05:16
Damer och herrar möts i Europatourgolfens Scandinavian Mixed-tävling på Ullna. Här är allt du behöver veta inför tävlingen.

Grant ska försvara titeln: "Fanns en mening"

idag 05:00
För ett år sedan tog Linn Grant en överlägsen seger i Scandinavian Mixed. Den här veckan ska hon försöka försvara titeln. Spelar jag bra är jag uppe och nosar på toppen, säger 23-åringen.

Trump välkomnar golftourernas sammanslagning

idag 03:20
USA:s tidigare president Donald Trump välkomnar det överraskande beskedet om att golfens LIV- och PGA-tourer går samman, rapporterar CNN.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.