Jesper Karlsson jublar efter sitt 4–0-mål mot Azerbajdzjan.
Jesper Karlsson jublar efter sitt 4–0-mål mot Azerbajdzjan. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Karlsson om drömmålet: "Lite rörd nu"

Jesper Karlssons status i AZ Alkmaar är skyhög.I landslaget står han längre bak i kön.Mot Azerbajdzjan behövde han bara några minuter för att visa vad han kan.Det här är något som man har drömt om, säger 24-åringen efter sitt drömmål på frispark.


Karlsson har visat strålande form i sitt nederländska klubblag inför den här landslagssamlingen. Men 24-åringen kan nog göra nästan hur bra som helst ifrån sig i AZ Alkmaar – i det svenska fotbollslandslaget står han en bit ner i hackordningen.

Men ge honom chansen och han tar den, är slutsatsen efter måndagens EM-kvalmatch på Friends arena mot Azerbajdzjan (5–0).

Karlsson bytte av Dejan Kulusevski i den 82:a minuten. Fem minuter senare tilldömdes Sverige frispark en bra bit utanför motståndarnas straffområde.

Extra andetag

Karlsson tog några bestämda steg mot bollen, klippte till – och skickade in en makalös frispark i det vänstra krysset till 4–0.

Det går knappast att göra sitt första A-landslagsmål på ett tjusigare sätt.

— Jag tänkte bara: ”Hoppas ingen kommer och börjar bråka om den här nu för jag är koncentrerad”. Jag kom ihåg att jag hade ett sådant läge för ett år sedan, en träningsmatch, då stressade jag lite innan jag skulle skjuta. Nu tog jag några extra andetag, säger Karlsson.

— Och då satt den.

Blev rörd

Någon bitterhet för att inte få fler chanser utstrålar inte Karlsson. Snarare en vilja att levererar när väl chansen ges.

— Man vill komma in och bidra, jag har inte varit med så mycket i de här större matcherna, det är väldigt roligt att få visa att jag vill vara med här också, säger Karlsson.

Känslan av första målet i A-landslaget går inte av för hackor, säger han.

— Man blev ändå rörd, det är något man drömt om. Väldigt roligt.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!