Jim Gottfridsson räknar med comeback på lördag. Arkivbild.
Jim Gottfridsson räknar med comeback på lördag. Arkivbild. - Foto: Caisa Rasmussen/TT

Gottfridsson redo för comeback: "Så jäkla glad"

Handskadan stoppade Jim Gottfridsson från medaljmatcherna i handbolls-VM. Nu är landslagsstjärnan återställd och redo för comeback.Jag är så jäkla glad över att jag äntligen är i gång igen, säger "Gotte".


På lördag, borta mot Hamm-Westfalen. Då räknar Jim Gottfridsson med att spela en handbollsmatch igen, lite drygt två månader efter handfrakturen som avslutade hans VM-turnering i förtid.

— Allt har gått precis som det ska, inga bakslag och det har läkt jättebra. Drömscenariot var två månader och det realistiska tre månader. Nu blir det två och det är jag väldigt nöjd med, säger den svenske spelmotorn till TT.

Oturlig skada

Det var i VM-kvartsfinalen mot Egypten som olyckan var framme. Gottfridsson fastnade i en motståndartröja och ådrog sig ett spiralbrott i mellanhandsbenet. Två dagar senare tog han tåget till Göteborg för att opereras, innan han återvände till Stockholm för att från läktarplats se Sverige förlora både semifinalen och bronsmatchen.

— Det har varit extremt påfrestande, med tanke på att det hände i en kvartsfinal när man var på gång och hade gjort ett jättebra VM personligen. Det var en dröm som sprack i en situation som egentligen händer 50 eller 70 gånger per match, säger 30-åringen.

— Och jag tycker inte att det har blivit lättare av att någon säger att "Jim, om du varit skadefri hade det kanske blivit medalj". Det vill jag inte spekulera i. Men hade jag kunnat spela hade jag i alla fall haft roligare än att åka på en sådan här skitskada.

"Vill bara i gång"

I ett par veckor har Jim Gottfridsson kunnat träna handboll med Flensburg-Handewitt. Han hade gärna gjort comeback redan i tisdagskvällens hemmamatch mot Benfica i European League, men man väljer att skynda långsamt och väntar några dagar till.

— Nu vill man bara i gång, handboll är det jag älskar och jag är så jäkla glad att jag äntligen får vara i gång igen.

TT: Hur känns vänsterhanden nu?

— Allt är bra. Sedan märker jag av den, de opererade in en platta och sju skruvar och jag märker framför allt av plattan. Den är mitt på handen där det inte finns nåt fett och när man får ett slag där så gör det ont. Vi och klubben håller på och mixtrar och ser om vi kan få fram ett skydd som kan hjälpa det lite mot slag och så här, säger Gottfridsson.

Tajt i tabellen

I slutet av april, mot Tyskland och Danmark, hoppas han få dra på sig den gula landslagströjan igen. Samtidigt väntar en spännande säsongsavslutning i Bundesliga, där det är knallhårt i toppen.

— Verkligen. Usch, det är fem lag inom tre poäng och det känns verkligen som att allt kan hända. Alla lagen har egentligen allt i egna händer om man bara vinner resterande matcher. Det är första gången på mina tio år som det är så jämnt i toppen, det är svinkul, säger skåningen.

Flensburg har elva matcher kvar och ligger i nuläget femma, med Füchse Berlin, THW Kiel, Magdeburg och Rhein-Neckar Löwen framför sig i tabellen.

Att tappa poäng mot jumbon på lördag finns inte på kartan om Flensburg ska vinna ligan för första gången sedan 2019, eller åtminstone sno åt sig den andra åtråvärda Champions League-platsen. Gottfridsson hoppas kunna få vara med och bidra mycket direkt i comebacken.

— Det är klart att det är något annat att spela handboll än att löpa på löpband och allt man har gjort. Men jag har haft tålamod och är färdig för att spela 60 minuter.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säsongens första Värnamo-vinst – Zeljkovic hjälte

Felfritt igen av von Eckermann – svensk ledning

Henrik von Eckermann behåller ledningen i världscupfinalen i Riyad inför den sista omgången.

"Svennis" rörd av hyllningarna på Gamla Ullevi

1 timme sedan
1982 lyfte han IFK Göteborg till Europas topp. 42 år efter "Blåvitts" chockseger i Uefacupen är Sven-Göran Eriksson på avskedsturné. "Svennis" hyllades på ett välfyllt Gamla Ullevi av klubben där hans tränarkarriär tog superfart.

Fördel Chelsea – vann svenskmötet i Barcelona

1 timme sedan
Det är fördel Chelsea i Champions League-semifinalen mot Barcelona. Johanna Rytting Kaneryds lag vann överraskande på bortaplan över Fridolina Rolfös klubb i den första matchen med 1–0.

Armand Duplantis sätter nytt världsrekord

3 timmar sedan
Stavhopparen Armand Duplantis sätter nytt världsrekord med 6,24 på Diamond League-premiären i Xiamen, Kina.

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

idag 12:04
Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.