Sir Alex Ferguson och Arsène Wenger blir första tränarna i Premier Leagues Hall of Fame. Arkivbild.
Sir Alex Ferguson och Arsène Wenger blir första tränarna i Premier Leagues Hall of Fame. Arkivbild. - Foto: Jon Super/AP/TT

Ferguson och Wenger första tränarna i Hall of Fame

Sir Alex Ferguson och Arsène Wenger har som första tränare valts in i Premier Leagues Hall of Fame.Att dela denna utmärkelse med Sir Alex är en stor ära för mig, säger Wenger.


I Premier League-fotbollens Hall of Fame finns sedan tidigare kända spelarnamn som Alan Shearer, Thierry Henry och David Beckham. Nu får även två tränare plats i finrummet.

Dessa är Manchester United-legendaren Sir Alex Ferguson, 81, och Arsenalhjälten Arsène Wenger, 73. På Fergusons meritlista återfinns 13 ligatitlar, ett Premier League-rekord som står sig än i dag. Wenger kan kontra med tre ligasegrar och att ha gått obesegrad genom säsongen 2003–04.

— Det är en ära för mig att få ett erkännande som detta. Men det handlar inte bara om mig som person. Det handlar om arbetet i Manchester United och bandet vi hade över många år, så jag är också stolt för klubben, personalen och mina spelare, säger Ferguson, som tränade United 1986–2013, enligt BBC.

Wenger, som hade en bitter rivalitet med Ferguson under de aktiva åren då tränarnas lag slogs mot varandra i toppen, verkar ha försonats med sin tidigare antagonist.

— Att dela denna utmärkelse med Sir Alex är en stor ära för mig. Vi är som två boxare, där vi slåss som galningar matchen ut. I slutändan återstår enbart respekt och det här blir en fin möjlighet att träffa honom, dela en flaska gott vin och minnen från våra gamla duster.

Fransmannen Arsène Wenger tränade Arsenal i 22 års tid och ses som en dörröppnare för andra utländska tränare i ligan.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!