Viaplays studio efter Sverige-Azerbajdzjan. Arkivbild.
Viaplays studio efter Sverige-Azerbajdzjan. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Djordjic tillbaka i studion: "Varit omtumlande"

På lördagen var Bojan Djordjic tillbaka i Viaplays studio. Där talade han ut om dagarna efter det uppmärksammade bråket med Janne Andersson.De har varit omtumlande, säger experten.


Det var i måndags kväll, efter Sveriges EM-kval mot Azerbajdzjan, som Djordjic och förbundskapten Andersson rök ihop ordentligt i studion på Friends arena. Detta efter att Bojan Djordjic ifrågasatt varför Jesper Karlsson bara fick åtta minuters speltid under landslagssamlingen.

"Var verkligen stelt"

Janne Andersson och Svenska fotbollförbundet tvingades kalla till en extrainsatt presskonferens dagen därpå och på onsdagen kom ett pressmeddelande om att han och Djordjic hade träffats för att rensa luften. De två kramade om varandra på en bild efter mötet.

— Det var verkligen stelt i början men vi satt där i över en timme och pratade om allt. Det värmde att han ville förstå mig, ville lyssna, säger 41-årige Djordjic.

Andersson bad om ursäkt

Djordjic, som föddes i Belgrad men flyttade till Sverige i tidig ålder, tog under intervjun i måndags illa vid sig när Janne Andersson frågade "vad representerar du?". Förbundskaptenen bad senare om ursäkt för om det hade tolkats som att hans fråga hade rasistiska undertoner.

— Förlåtelsen är en del av läkningsprocessen för båda, och jag pratar inte bara för mig själv nu. Många trodde kanske att det bara var spel för galleriet, men vi var verkligen två människor som ville förstå varandra, säger Djordjic om mötet med Andersson.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!