Viaplays studio efter Sverige-Azerbajdzjan. Arkivbild.
Viaplays studio efter Sverige-Azerbajdzjan. Arkivbild. - Foto: Fredrik Sandberg/TT

Djordjic tillbaka i studion: "Varit omtumlande"

Publicerades: 1 Apr, 13:32, Uppdaterades: 1 Apr, 14:39

På lördagen var Bojan Djordjic tillbaka i Viaplays studio. Där talade han ut om dagarna efter det uppmärksammade bråket med Janne Andersson.De har varit omtumlande, säger experten.


Det var i måndags kväll, efter Sveriges EM-kval mot Azerbajdzjan, som Djordjic och förbundskapten Andersson rök ihop ordentligt i studion på Friends arena. Detta efter att Bojan Djordjic ifrågasatt varför Jesper Karlsson bara fick åtta minuters speltid under landslagssamlingen.

"Var verkligen stelt"

Janne Andersson och Svenska fotbollförbundet tvingades kalla till en extrainsatt presskonferens dagen därpå och på onsdagen kom ett pressmeddelande om att han och Djordjic hade träffats för att rensa luften. De två kramade om varandra på en bild efter mötet.

— Det var verkligen stelt i början men vi satt där i över en timme och pratade om allt. Det värmde att han ville förstå mig, ville lyssna, säger 41-årige Djordjic.

Andersson bad om ursäkt

Djordjic, som föddes i Belgrad men flyttade till Sverige i tidig ålder, tog under intervjun i måndags illa vid sig när Janne Andersson frågade "vad representerar du?". Förbundskaptenen bad senare om ursäkt för om det hade tolkats som att hans fråga hade rasistiska undertoner.

— Förlåtelsen är en del av läkningsprocessen för båda, och jag pratar inte bara för mig själv nu. Många trodde kanske att det bara var spel för galleriet, men vi var verkligen två människor som ville förstå varandra, säger Djordjic om mötet med Andersson.

TT
/
/
Senaste nytt

Svenska drömmen lever efter mirakelvändning

Swiatek försvarade Franska-titeln efter jättedrama

1 timme sedan
Det börjar bli en vana nu. Iga Swiatek, 22, tog hem Franska mästerskapen igen. Den polska världsettan har nu vunnit tre av de fyra senaste upplagorna av grand slam-turneringen – även om årets seger satt väldigt långt inne.

Alis drömmål och jättetabben sänkte Värnamo

1 timme sedan
Hugo Larsson gjorde sin sista match för Malmö FF inför flytten till Bundesliga. Men mittfältsstjärnan överglänstes i matchen av Taha Ali som gjorde två mål i 3–1-segern över Värnamo.

Grant på penicillinkur – och under par igen

2 timmar sedan
Fjolårets seger i Scandinavian Mixed kommer Linn Grant inte kunna försvara. Men med tanke på omständigheterna var svenskan ändå nöjd med lördagens 70-runda, två under par.

Alexandersson slutkörd – säkrade VM-silver

2 timmar sedan
Hon hade redan en medalj i fyra olika sporter, orientering, skyrunning, skidalpinism, skidorientering. Nu kan Tove Alexandersson, 30, lägga till en femte. För under lördagen tog Alexandersson VM-silver i traillöpning i österrikiska Tyrolen.

Broberg om helvetet: "Börjar bli galen"

2 timmar sedan
Huvudet vill, men kroppen säger ifrån. Kristoffer Broberg gick runt Ullna på finfina 66 slag, men tvekar ändå om en fortsatt satsning. Jag börjar bli galen. Jag vill inte spela golf på det här sättet, säger Broberg.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.